Skocz do zawartości
DEVILEK

Problem - X2p + Sd 3700+

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Zonka zalapalem jakiegos i nie bardzo wiem o co biega.

Tak wiec :

Konfig - A8N-SLI + SD 3700+ ( rdzen Toledo, jedno jajo wylaczone )@powiedzmy 2500MHz 1.35V

Chlodzenie - X2P + Atman 304 + Chlodnica VW ( nawiew Delta 120mm na 7V i Delta 80mm na 12V )

Problem tego typu, ze cpu w idle ma 30C na taktowaniu podanym wyzej, lub tam 2600MHz i takim samym vcore. Ale ... jazda zaczyna sie gdy puszcze SP 2004. W tempie natychmiastowym temperatura rdzenia skacze do 60C i tak sobie siedzi, co skutkuje wysypaniem sie proca na chwili.

IHS zdjety, poniewaz z nim bylo jeszcze gorzej ( temp wieksze jeszcze ).

Temperatura monitorowana za pomoca Core Temp w najnowszej wersji.

Dlaczego temp tak skacze w gore i w ogole dlaczego az tyle C w stresie ? Blok o kant wiadomo czego rozbic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle ze ja mialem ten sam blok (ale rev 02), obecnie zmienilem na flowpina i moge powiedziec ze roznice sa max 3-4 stopnie w stresie ,a w idle 1-2 . przyczyny musisz szukac gdzie indziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedys to samo gdy nie mialem sprezynek :mur: ale jak je zakupilem bylo jeszcze gorzej a wina bylo zle dokrecenie bloku+ wyczyszczenie spodu bloku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi