szwabek Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Witam, napotkał mnie wczoraj spory, nieoczekiwany problem. Instalowałem WinXP na moim nowym dysku - Seagate 250GB 7200.10 SATA i pojawiały mi się problemy w związku z tym, że system miałem na starym - Seagate 80GB 7200 ATA. Popełniałem głupie błędy, a Win zachowywał sie dziwacznie, finał był taki, że wyciągnąłem stary dysk i zainstalowałem winda na nowym, następnie sformatowałem z konieczności stary i zaczęło wszystko hulać... W międzyczasie straciłem wszystkie dane jakie miałem na starym dysku.. (druga partycja, gdyż pierwsza była systemowa) :/ Myślałem, że juz wszystko OK, aż nagle po restarcie patrze a tu stary dysk z 80gb (podzielone na dwie partycje SWAP i INNE) przekształca sie w niesformatowany 30gb!!!! I w biosie i wszędzie widzi to jako 30gb!!! Co dziwne, używałem płyty Chip Utilities 2005 i tam jeden z programów był w stanie wykryć, że dysk ma 80gb i jego podział na partycje oraz moze podzielic go na partycje, ale... po restacie znowu wraca do 30gb i jedna niesformatowana partycja.. Sprawdzałem dziś dysk na innym kompie oraz na dwóch różnych taśmach i z każda konfiguracją zworek i nic... Uruchomiłem do tego Hiren's Boot CD i każdy z tamtych programów, któRy sprawdziłem pokazuje ze dysk ma 30gb!!! POMOCY!!! pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz Edytowane 7 Listopada 2006 przez szwabek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...