Skocz do zawartości
szwabek

Awaria Dysku! Z 80gb "robi Sie" 30gb!?!?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

napotkał mnie wczoraj spory, nieoczekiwany problem.

Instalowałem WinXP na moim nowym dysku - Seagate 250GB 7200.10 SATA i pojawiały mi się problemy w związku z tym, że system miałem na starym - Seagate 80GB 7200 ATA. Popełniałem głupie błędy, a Win zachowywał sie dziwacznie, finał był taki, że wyciągnąłem stary dysk i zainstalowałem winda na nowym, następnie sformatowałem z konieczności stary i zaczęło wszystko hulać...

W międzyczasie straciłem wszystkie dane jakie miałem na starym dysku.. (druga partycja, gdyż pierwsza była systemowa) :/

Myślałem, że juz wszystko OK, aż nagle po restarcie patrze a tu stary dysk z 80gb (podzielone na dwie partycje SWAP i INNE) przekształca sie w niesformatowany 30gb!!!!

I w biosie i wszędzie widzi to jako 30gb!!!

Co dziwne, używałem płyty Chip Utilities 2005 i tam jeden z programów był w stanie wykryć, że dysk ma 80gb i jego podział na partycje oraz moze podzielic go na partycje, ale... po restacie znowu wraca do 30gb i jedna niesformatowana partycja..

Sprawdzałem dziś dysk na innym kompie oraz na dwóch różnych taśmach i z każda konfiguracją zworek i nic...

Uruchomiłem do tego Hiren's Boot CD i każdy z tamtych programów, któRy sprawdziłem pokazuje ze dysk ma 30gb!!!

POMOCY!!!

pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz

Edytowane przez szwabek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi