pok Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 witam mam taki problem, mianowicie do płyty Claytona slot (nie wiem jaki model:/) mam wsadzony procek celeron 500mhz na przejściówce z slot na pga.Komputer startuje, pokazuje sie "okno" powitalne biosu czyli te wszystkie [ciach!]ły, data biosu, wcisnij del jezeli chcesz wejśc do biosu itp.I tu pojawia sie problem bo nie pokazuje ile mam ramu, nie wykrywa dysków tylko pokazuje coś takiego : -mmx -96 mhz i dalej nie chce ruszyć.Nie moge wejść do biosu. Czy ktos wie co to może być albo chociaz przypuszcza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 A próbowałeś wyresetować BIOS?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zresetowac mozna CMOS, a nie Bios! Cmos mozesz zresetowac wyciagajac baterie z plyty (przy odlaczonym kablu zasilajacym), nastepnie zewrzec na chwile czyms przewodzacym prad styki w koszyczku baterii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...