tomekk89 Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Ostatnio scalałem partycje C: i D: i jedna partycje C: w PM8. Partycja D miala być zapisana jako folder na C. Z racji ze balem sie troche o utrate danych, przenioslem wszystko z D i partycja D: była pusta. Po dokonczeniu calej operacji powstal mi pusty folder "a" na dysku C: ktorego nie da sie otworzyć ani usunąć (odmowa dostępu etc.) Wyskakuje komunikat: Nie da sie go usunąć w zadnym trybie awaryjnum ani nic.. W DOSie tez nie da rady bo nie wykrywa partycji NTFS.. Jak mam sie pozbyć tego folderu? Nie mowcie tylko ze mam formatować partycje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Nadaj sobie do niego prawa dostepu i probuj jeszcze raz. Sprawdz tez Unlocker'em czy nic nie uzywa tego folderu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Nie da sie go usunąć w zadnym trybie awaryjnum ani nic.. W DOSie tez nie da rady bo nie wykrywa partycji NTFS.. Jak mam sie pozbyć tego folderu? Nie mowcie tylko ze mam formatować partycje :wink:Parę dni temu miałem ten sam problem. Żaden z programów z płytki Hirens Boot nie widział partycji ntfs więc spod dosa folderu usunąć nie mogłem Więc w PM8 zmieniłem partycję na na fat32 i folder usunąłem spod windowsa. O ile pamiętam to scalając partycję fat taki utworzony folder można usunąć bez problemu, a potem zrobić konwersję do ntfs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk89 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) Juz wole nie konwertowac z NTFS na FAT32 i spowrotem :P jeszcze strace wszystkie dane i dopiero bedzie nieciekawie :P jak nadac prawa dostepu? Mam konto administratora i raczej nie ma zadnych dostepow poblokowanych. edit: folder jest 'tylko do odczytu' i jak odznaczam i zastosuje zmiany to i tak spowrotem jest 'tylko do odczytu' kiedy wezme znowu wlasciwosci... Edytowane 15 Listopada 2006 przez tomekk89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 witam Mam konto administratora i raczej nie ma zadnych dostepow poblokowanychsystem tez ma swoje "prawa" np: System Volume Information moze jednak sprawdz czy masz cos do "gadania" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Juz wole nie konwertowac z NTFS na FAT32 i spowrotem :P jeszcze strace wszystkie dane i dopiero bedzie nieciekawie :P Robiłem to dziesiątki razy partition magic albo windowsowym "convert", odpukać problemów nie miałem. Myślę że folder da się usunąć pod dosem, ale ktoś zna jakiś menedżer plików pod dosem obsługujący ntfs? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 A może niech sobie zrobi płytkę bootowalną z Windowsem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...