Skocz do zawartości
TheGreK

Brak Obrazu !

Rekomendowane odpowiedzi

hej ratujcie mnie bo zaraz dostane palpitacji !!! zlozylem kompa na k7s5a i monitor nie wykrywa sygnalu z grafy sprawdzalem 3 inne karty agp, czy jest mozliwosc aby agp na mobo siadlo ?? nie mam grafy na pci i nie wiem jak to sprawdzic ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz do wymiany. Jeżeli to on nie powoduje problemów, to zobacz czy nie masz spuchniętych kondziorków na płycie. Raz, że stara płyta, dwa, że zasilacz kiepski, to kondensatory nieźle musiały dostać w kość...

Pozamieniaj pamięci w slotach, podociskaj wszystko itd. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz probowalem zasilke wymienialem, ramy tak samo, kondensatory ok ... wszystko sprawdzalem ale jesce dzisiaj rano plyta chodzila ale przez ok 2 min pozniej zwiecha...

a czy jest mozliwe aby bylo cos pogrzebane z prockiem?? czy raczej nie?? bo tez byl wyjmowany... w sumie wszystko zaczelo sie psuc kiedy wymienilem radiator na inny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem taką płytę, pamiętam, że jak mi wyłączyli prąd i komputer zgasł potem nie odpalał.

Wszystko było sprawne a on ani kuta nie dawał znaku życia. Przez przypadek odłączyłem kabel zasilający zresetowałem BIOS zworką i odpalił. Od tamtej pory jak były podobne problemy to było jedyne wyjście

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w takim razie stawiam na uwalone mobo... ;)

A próbowałeś zresetować CMOS?

Edit: Dziuby byłeś pierwszy ;)

Wszystkiego próbowałem z biosem, potem to olałem i się przyzwyczaiłem, pomyślałem, że ten typ tak ma.

Zresztą, czego można było oczekiwać od najtańszych płyt głównych tamtym okresie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś kumpel się do mnie zgłosił, ma dokładnie ten sam problem i PC prawie taki sam jak TheGreK, tzn:

1200 Mhz Duron

ECS K7S5A

GF 2 Mx 400

384 SDR

Megaszajs 350

Więc do rzeczy. Wyjąłem grafę, przeczyściłem ją i również port AGP. Następnie włożyłem i brak sygnału. Wentylator na grafie się kręci i nic poza tym. Po czym kartę wyjąłem, poszedłem do 2 kolegi i u niego śmiga. Więc najprawdopodobniej płyta uwalona. A i właśnie na tej mobo ostatnimi czasy padły kumplowi porty USB, do tego jak w biosie ustawię datę na 2006 r, to zmienia się ona po załadowaniu systemu na 2003 r. WTF? Bateria? Dla pewności wezmę jeszcze miernik i zmierzę koledze napięcia. Raczej bym zasilacz wykluczył, ale wszystkiego się można spodziewać. BTW jaką polecilibyście mobo do ww configa? Kumpel ma 120 zł. Jeszcze zworki CMOS zapomniałem z tego wszystkiego zresetować.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie ja juz powoli rezygnuje z tego iz uda mi sie znalezc przyczyne braku sygnalu.

Spylon czy miales moze mozliwosc sprawdzenia graf pci i czy wymieniales baterie na tej mobo?? bo tego jesce nie probowalem, a moze akurat...

co do tych 120 zl to tez bym byl zainteresowany jakas mobo... czekam na propozycje jakis modeli pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie ja juz powoli rezygnuje z tego iz uda mi sie znalezc przyczyne braku sygnalu.

Spylon czy miales moze mozliwosc sprawdzenia graf pci i czy wymieniales baterie na tej mobo?? bo tego jesce nie probowalem, a moze akurat...

co do tych 120 zl to tez bym byl zainteresowany jakas mobo... czekam na propozycje jakis modeli pozdrawiam.

Baterii nie wymieniałem, grafy na pci nie sprawdzałem, bo nie miałem pod ręką a wątpie, żeby ktoś miał jeszcze taki wynalazek na osiedlu. Z racji tego, że byłem u kumpla dosłownie kilka chwil, nie mogłem zdiagnozować przyczyny usterki. Wykluczyłem już grafikę. Jeszcze tylko sprawdzę procka u innego kolegi(jak zadziała to mobo uwalona) i zmierzę napięcia miernikiem. BTW na allegro pełno płytek jest pod soc-a, właśnie szukam jakieś konkretnej mobo. Jeszcze popytam kumpli na gg. A nuż się znajdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi