Skocz do zawartości
Saitek22

Problem Z Sieciówka Na Płycie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nastepujacy problem.

Wstałem dzis rano odpalam kąpa patrze a tu niema netu. Internet jest na kablu bo w tej chwili jade przez modem na usb a moja siec to aster w wawie. Poinstalowałem pary razy neta, posprawdzałem w biosie i dalej niemam na sieciówce na płycie głownej netu czego to może byc przyczyna. A i dodam ze ta płyte [ciach!]a mam od wczoraj i wszystko działało ales kla może przez to ze troche sie bawiłem w oc na niej wczoraj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyn może być: uszkodzona sieciówkalub coś posypane w Windows (sterowniki itp.)

Co do podkręcania to może to być przyczyną uszkodzenia karty sieciowej. Na mojej płycie Epoxa karta pada nawet po małym OC. Dawałem nawet mobo 2 razy na gwarancję (wymieniali chip od sieci) i zawsze jak zaczynałem podkręcać to sieciówka padała (płyta ma blokadę PCI/AGP). Była normalnie wykrywana w Windowsie, na pierwszy rzut oka wszystko grało, ale za cholere nie mogła pobrac adresów IP z jakiegokolwiek urządzenia przydzielającego poprzez DHCP.

Problem rozwiązałem montując osobną kartę Intela na PCI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie zasilacz rozwalił sieciówkę i audio na płycie, więc uważam, że są to najbardziej wrażliwe komponenty na płycie; zarówno jeśli chodzi o O/C, jak i zasilanie.

U mnie wogóle wpięcie końcówki do portu zintegrowanego LAN'a powoduje bluescreen i 'rapid turn off'.

Ostatecznie jadę na karcie PCI z RTL8139.

Edytowane przez Evil One

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja sie moze podepne.

Otoz nie moge zainstalowac sterownikow do zintegrowanej sieciowki. Tzn instaluje jakies nForce_5.10(czy jakas taka wersja) i wszystko idzie cacy a po restarcie nadal szuka mi sterownikow do niej. Jak ustawie zeby zainstalowal z okreslonej sciezki to wyswietla ze nie znalazlo tam sterownika:| co z tym fantem zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi