Saitek22 Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Mam nastepujacy problem. Wstałem dzis rano odpalam kąpa patrze a tu niema netu. Internet jest na kablu bo w tej chwili jade przez modem na usb a moja siec to aster w wawie. Poinstalowałem pary razy neta, posprawdzałem w biosie i dalej niemam na sieciówce na płycie głownej netu czego to może byc przyczyna. A i dodam ze ta płyte [ciach!]a mam od wczoraj i wszystko działało ales kla może przez to ze troche sie bawiłem w oc na niej wczoraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Przyczyn może być: uszkodzona sieciówkalub coś posypane w Windows (sterowniki itp.) Co do podkręcania to może to być przyczyną uszkodzenia karty sieciowej. Na mojej płycie Epoxa karta pada nawet po małym OC. Dawałem nawet mobo 2 razy na gwarancję (wymieniali chip od sieci) i zawsze jak zaczynałem podkręcać to sieciówka padała (płyta ma blokadę PCI/AGP). Była normalnie wykrywana w Windowsie, na pierwszy rzut oka wszystko grało, ale za cholere nie mogła pobrac adresów IP z jakiegokolwiek urządzenia przydzielającego poprzez DHCP. Problem rozwiązałem montując osobną kartę Intela na PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) mnie zasilacz rozwalił sieciówkę i audio na płycie, więc uważam, że są to najbardziej wrażliwe komponenty na płycie; zarówno jeśli chodzi o O/C, jak i zasilanie. U mnie wogóle wpięcie końcówki do portu zintegrowanego LAN'a powoduje bluescreen i 'rapid turn off'. Ostatecznie jadę na karcie PCI z RTL8139. Edytowane 11 Listopada 2006 przez Evil One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Dokładnie mam to samo nie moze pobrac zadnego adresu z sieci aster. Pożyczyłem zwykła sieciówe na pci i działa jak zła. I teraz sie zastanawiam czy jest sens wymieniac płyte kupiłem ja w piatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krysti@n Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 To ja sie moze podepne. Otoz nie moge zainstalowac sterownikow do zintegrowanej sieciowki. Tzn instaluje jakies nForce_5.10(czy jakas taka wersja) i wszystko idzie cacy a po restarcie nadal szuka mi sterownikow do niej. Jak ustawie zeby zainstalowal z okreslonej sciezki to wyswietla ze nie znalazlo tam sterownika:| co z tym fantem zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...