mattyk Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Od lipca 2006 mam laptopa z pamięcią 80 Giga. Do ostatniego tygodnia nie miałam z nim żadnych problemów. Ostatnio jednak zauważyłam, że we właściwościach dysku C (to mój jedyny dysk, nie mam partycji) na całkowity rozmiar 70,1 GB mam wolne tylko 11GB. Zwykle w takich sytuacjach czyszczę katalog downloadu i ilość wolnego miejsca rośnie - teraz jednak nie pomogło wyczyszczenie tego, co ściągnęłam wcześniej z netu. Gdy zaznaczam wszystkie pliki i katalogi W dysku C i patrzę na ich właściwości - zajmują tylko 20 GB. Dodam, że oczywiście zaznaczyłam opcje pokazywania tez plików ukrytych i systemowych. Program DISKdata też informuje mnie jedynie o 20 GB - ale właściwości samego dysku C mówią co innego. Napiszę jeszcze, co zrobiłam, kierując się różnymi poradami wygooglanymi w sieci: Oczyściłam dysk (w opcji własciwości dysku C) sprawdziłam dysk w poszukiwaniu błędów. zdefragmentowałam dysk skasowałam wszystkie punkty przywracania systemu oprócz ostatniego. I wciąż nie wiem, co zrobić, by odzyskać zajęte miejsce - a co najbardziej mnie frapuje - dowiedzieć się, CO to miejsce zajmuje. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 possible solutions are here -> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=94332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattyk Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 possible solutions are here -> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=94332 Wszystkie zasugerowane rozwiązania już przerobiłam. Wciąż nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Możliwe że na dysku masz ukryte pliki z instalkami Windowsa i softu do lapka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Format? Dobry na wszystko ;). Edytowane 12 Listopada 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattyk Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Udało się... Problem leżał w RRbackups - czyli w ukrytym (opcja "pokaż ukryte" na niego nie działała) i chronionym katalogu backupów robionych przez Think Ventage Rescue and Recovery. Usunęłam moje backupy z poziomu zarządzania Recue and Recovery właśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...