MILANS Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 w ciagu ostanich 2 tygodni mój atman 305 zaczął wydawać z siebie bardzo nie przyjemne dla ucha dźwięki. zauważyłem też, że praktycznie zanikł przepływ cieczy w układzie. postanowiłem więc wymienić pompkę a przy okazji przerobić cały układ na inline. Obecnie posiadam: bloczek Prison z choinkami węże 12mm nagrzewnica od fiata (miedź) Atman 305(uszkodzony) mały, brązowy garnek ;) (gdy tworzyłem ten układ głownym priorytetem była redukcja kosztów do minimum) W nowym ukłacie chciałem pozostawić jedynie blok oraz chłodnice, jednak zarówno w pierwszym jak i drugim przypadku postanowiłem pozmieniać króćce. Chiałbym tez zmniejszyc trochę średnicę węzy, gdyż obecne są zbyt sztywne przez co chłodzenie stało się bardzo nieporęczne. Moje pytanie dotyczy średnicy węży oraz pompki. Zastanawiam się miedzy 8 a 10 mm węzami. co do pompki chciałbym,a by była ona na 230V, niezatapialna, cicha i wydajna. zastanawiałem sie wcześniej nad pompą do CO o małej mocy jednak ciężko znaleźć na allegro coś niedużego w rozsądnej cenie. Chciałem się jeszcze dowiedzieć jakie króćce najlepiej dokupić do tego zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 a moze kup wirnik do atmana i po sprawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 od dawna planowałem przebudowe całego układu ale nigdy sie nie mogłem zabrać ;) teraz mam ciut wiecej $$$ i dodatkową motywację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Najlepsze chyba będą króćce skręcane na węże 8/10 ;) Co do pompki... nie lepiej już coś mniej wydajnego, ale pod 12v? Jeżeli jednak nie, hydor,eheim... do eheima masz fajne reziki integralne z pompką co może ci się spodobać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Rozglądałem się trochę bo polskich sklepach i zainteresowałem się hydorkiem L-30 http://mcs.pc.pl/produkt573.html?PHPSESSID...f0f42b949fdfdf5 można go nabyć w tej samej cenie co L-20. Wydaje się, że warto skoro pompka ma większą moc. Czy nie odbije się to jednak na jej głośności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 dlaczego chcesz wymieniac choinki 12? zostaw je, tylo zmien weze na 10/12 i bedzie bardzo dobrze, ukladaja sie swietnie nie ma zagiec a po co dodatkowe koszty ze zmiana kroccow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Rozglądałem się trochę bo polskich sklepach i zainteresowałem się hydorkiem L-30 http://mcs.pc.pl/produkt573.html?PHPSESSID...f0f42b949fdfdf5 można go nabyć w tej samej cenie co L-20. Wydaje się, że warto skoro pompka ma większą moc. Czy nie odbije się to jednak na jej głośności? jest duzo glosniejsza od L20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 dlaczego chcesz wymieniac choinki 12? zostaw je, tylo zmien weze na 10/12 i bedzie bardzo dobrze, ukladaja sie swietnie nie ma zagiec a po co dodatkowe koszty ze zmiana kroccow.ale powiem ci że nie tak fajnie jak 8/10 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 mam 8/11 i wiekszych mi nikt nie wcisnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 mam 8/11 i wiekszych mi nikt nie wcisnie :Da ja zrobiłem ten bład że dałem 10tki :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 zakupy juz porobione :) zdecydowałem się na pompkę Coolriver rev. 2 oraz na złaczki skrecane 8/10. jutro jeszcze bede musiał poszukać na miescie ładnej, szczelnej puchy na rezik. thx wszystkim za rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 ale powiem ci że nie tak fajnie jak 8/10 ;) powiem ci ze mam i to i to, i 8/10 mi sie nie podobaja. ale kwestia gustu, moze dltego ze mielm tylko te smieszne innovateki, a nie jakies normalne weze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 A co jest smiesznego w wezach Innovateka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Martini, Kiszonek jest dewiantem... zostaw, on musi miec pompe przebijajaca sciane do sasiada i waz strazacki ktory jednym sikiem gasi 3 ogniska obozowe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 :lol2: Co do węży: Dobrze wybrałeś ;) Większe to pomyłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 i dobrze bynajmniej nie kazdy ma takie samo jak za granica ;) ja bym Atmana nie zmienial tylko wirnik wymienil i przerobil na in-line sam mam 304 i jestem bardzo zadowolony z niej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Martini, Kiszonek jest dewiantem... zostaw, on musi miec pompe przebijajaca sciane do sasiada i waz strazacki ktory jednym sikiem gasi 3 ogniska obozowe :lol: Aha. Oczywiscie szanujemy go ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 A co jest smiesznego w wezach Innovateka? hmmm, glownie kolor ;p Martini, Kiszonek jest dewiantem... zostaw, on musi miec pompe przebijajaca sciane do sasiada i waz strazacki ktory jednym sikiem gasi 3 ogniska obozowe :lol: ba! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...