Skocz do zawartości
Kakuś

Kilka Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie bo zabieram się za naukę modowania i chcem się zrobić mój pierwszy mod.

I mam zamiar ,zedrzeć lakier ,który jest (szlifierką kątową lub wiartarką z końcówką lub jeszcze pewien środek co by wykonał za mnie ciężką robotę i mój problem tkwi w tym ,że niewiem jak nazywa się taki środek i gdzie go mogę zdobyć)

Zamierzam nie robić efektu lustra tylko pomalować lakierem pólmatem lub matem i jaki wybrać może ten

i czy wskazana by była pasta polerska na lakier (zalezy mi na dobrym efekcie)

Edytowane przez Kakuś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem 2 razy i tak nie rozumiem.

Co chcesz szlifować?

Obudowe? to nie musisz szlifować. Weż papier ścierny albo taką kostke ścierną. Poświęc 30 minut na zmatowienie powierzchni. Później bardzo dokładnie umyj/odtłuść powierzchnię. I mozesz psikać sprayem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie popracuj chlopie nad ortografia i ogolnym stylem pisania posta bo za takie "chcem sie zrobic" to procenty szybko skosisz.

A jesli chodzi o obudowe to Misyo dobrze radzi. Jak Ci zalezy na naprawde super efekcie to nie uzyskasz go takim sprayem i wiertarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Misyo za odpowiedz.

kain ,a czym mam ten efekt otrzymać. Śliną i zdzieraniem lakieru nożem ??

To odpowiedz co mi da bardziej optymalny efekt niż usunięcie lakieru i nanieść na niego nowy ?? Pytałem się jeszcze czy można na lakier zastosować pastę polerską.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety sprayem jest naprawdę ciężko uzyskać dobry efekt... Tymbardziej, że jeżeli pytasz o takie podstawowe rzeczy, to zapewne nie masz pojęcia o modowaniu i wyjdzie to raczej kiszkowato. Swoją drogą jestem ciekawy jak to będzie wygladalo, jak skończysz, wrzuć fotki, o ile nie skończy się na lakierowaniu... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi