Kakuś Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Mam pytanie bo zabieram się za naukę modowania i chcem się zrobić mój pierwszy mod. I mam zamiar ,zedrzeć lakier ,który jest (szlifierką kątową lub wiartarką z końcówką lub jeszcze pewien środek co by wykonał za mnie ciężką robotę i mój problem tkwi w tym ,że niewiem jak nazywa się taki środek i gdzie go mogę zdobyć) Zamierzam nie robić efektu lustra tylko pomalować lakierem pólmatem lub matem i jaki wybrać może ten i czy wskazana by była pasta polerska na lakier (zalezy mi na dobrym efekcie) Edytowane 12 Listopada 2006 przez Kakuś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Przeczytałem 2 razy i tak nie rozumiem. Co chcesz szlifować? Obudowe? to nie musisz szlifować. Weż papier ścierny albo taką kostke ścierną. Poświęc 30 minut na zmatowienie powierzchni. Później bardzo dokładnie umyj/odtłuść powierzchnię. I mozesz psikać sprayem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Rzeczywiscie popracuj chlopie nad ortografia i ogolnym stylem pisania posta bo za takie "chcem sie zrobic" to procenty szybko skosisz. A jesli chodzi o obudowe to Misyo dobrze radzi. Jak Ci zalezy na naprawde super efekcie to nie uzyskasz go takim sprayem i wiertarka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakuś Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Dzięki Misyo za odpowiedz. kain ,a czym mam ten efekt otrzymać. Śliną i zdzieraniem lakieru nożem ?? To odpowiedz co mi da bardziej optymalny efekt niż usunięcie lakieru i nanieść na niego nowy ?? Pytałem się jeszcze czy można na lakier zastosować pastę polerską. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Niestety sprayem jest naprawdę ciężko uzyskać dobry efekt... Tymbardziej, że jeżeli pytasz o takie podstawowe rzeczy, to zapewne nie masz pojęcia o modowaniu i wyjdzie to raczej kiszkowato. Swoją drogą jestem ciekawy jak to będzie wygladalo, jak skończysz, wrzuć fotki, o ile nie skończy się na lakierowaniu... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...