gollumek Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Witam, mam taki powiedzmy wiekszy problem z komputerem, w sumie pierwszy raz sie z takim czyms spotykam, otoz: odpala instalacje systemu formatuje dysk, kopiuja sie pliki i nastepuje pierwszy restart komputera i tutaj zaczynaja sie klopoty - przechodzi post i w momencie gdzie instalacja zaczyna sie bootowac z dysku nastepuje zwis, przestaje isc sygnal na monitor i nie da sie nic innnego zrobic niz odlaczenie zasilania... konfig tego kompa: p3 500mhz na slot1 plyta trudno mi powiedziec;P 256mb sdr dysk seagate 80gb 2x cdrw napedzane to wszystko codegenem 300w ;] i teraz opisze co juz sprawdzilem :] : na poczatek wiekszosc powie 'zasilacz' otoz nie, na modecomie 350GTF dalej dzieje sie to samo, zmienialem tasmy, zmienialem dysk, zmienialem naped... podlaczalem napedy i dyski pod zewnetrzny kontroler IDE na PCI i dalej nic.. pozostala pamiec lecz z kolei pamiec wysypywala by sie w roznych miejscach a nie tylko w jednym.. moze ktos ma jakies pomysly ? bo mi sie juz skonczyly ;] Edytowane 23 Listopada 2006 przez gollumek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 może poprostu płytka od windy uszkodzona jest ale nie wiem, rzeczywiście dziwne, hmmm, procek się sypie ? może sprawdź na innych pamięciach ponieważ mogą być tak uszkodzone, że sie w tym samym miejscu wysypują (to tylko moja własna teoria :D) zresetuj BIOS jak nie pomoże to MOBO siada ?? (ach te moje genialne myśli :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Mój kolega miał to samo i reset biosu pomógł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Tak z ciekawości spytam - masz licencje na 3 systemy ??? Ciekawe - u nas ostatnio chodzą po chatach (policja + prokurator) i sprawdzają legalność systemu i innych progsów - niedługo przyjdą i do Ciebie - akcja jest ogólnopolska !!! Pozdr. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Mój kolega miał to samo i reset biosu pomógł :) reset biosu nie pomaga. Tak z ciekawości spytam - masz licencje na 3 systemy ??? Ciekawe - u nas ostatnio chodzą po chatach (policja + prokurator) i sprawdzają legalność systemu i innych progsów - niedługo przyjdą i do Ciebie - akcja jest ogólnopolska !!! Pozdr. :D hm a czy win 2k3 nie jest wersja testowa? a i linux jest free ;] Edytowane 23 Listopada 2006 przez gollumek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 jak na moje oko to ram albo plyta... ram sprawdz u kogos... jak bedzie sie wieszal to juz masz odpowiedz ze plyta na smietnik :) a raczej do recyklingu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 no to kolejne wiesci z placu boju: zmienilem pamiec i niestety dalej to samo... zeby bylo Ciekawie probowalem odpalic linuxa z cd i rowniez nie wstaje.. juz pomysly mi sie skonczyly.. w sumie zostaje tylko plyta glowna ktorej nie mam jak i gdzie sprawdzic ;/ moze ktos jeszcze rzuci jakim pomyslem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...