Skocz do zawartości
gollumek

System Nie Wstaje...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki powiedzmy wiekszy problem z komputerem, w sumie pierwszy raz sie z takim czyms spotykam, otoz:

odpala instalacje systemu formatuje dysk, kopiuja sie pliki i nastepuje pierwszy restart komputera i tutaj zaczynaja sie klopoty - przechodzi post i w momencie gdzie instalacja zaczyna sie bootowac z dysku nastepuje zwis, przestaje isc sygnal na monitor i nie da sie nic innnego zrobic niz odlaczenie zasilania...

konfig tego kompa:

p3 500mhz na slot1

plyta trudno mi powiedziec;P

256mb sdr

dysk seagate 80gb

2x cdrw

napedzane to wszystko codegenem 300w ;]

i teraz opisze co juz sprawdzilem :] :

na poczatek wiekszosc powie 'zasilacz' otoz nie, na modecomie 350GTF dalej dzieje sie to samo,

zmienialem tasmy, zmienialem dysk, zmienialem naped... podlaczalem napedy i dyski pod zewnetrzny kontroler IDE na PCI i dalej nic..

pozostala pamiec lecz z kolei pamiec wysypywala by sie w roznych miejscach a nie tylko w jednym..

moze ktos ma jakies pomysly ? bo mi sie juz skonczyly ;]

Edytowane przez gollumek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może poprostu płytka od windy uszkodzona jest ale nie wiem, rzeczywiście dziwne, hmmm, procek się sypie ? może sprawdź na innych pamięciach ponieważ mogą być tak uszkodzone, że sie w tym samym miejscu wysypują

(to tylko moja własna teoria :D)

zresetuj BIOS jak nie pomoże to MOBO siada ?? (ach te moje genialne myśli :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości spytam - masz licencje na 3 systemy ???

Ciekawe - u nas ostatnio chodzą po chatach (policja + prokurator) i sprawdzają legalność systemu i innych progsów - niedługo przyjdą i do Ciebie - akcja jest ogólnopolska !!!

Pozdr. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kolega miał to samo i reset biosu pomógł :)

reset biosu nie pomaga.

Tak z ciekawości spytam - masz licencje na 3 systemy ???

Ciekawe - u nas ostatnio chodzą po chatach (policja + prokurator) i sprawdzają legalność systemu i innych progsów - niedługo przyjdą i do Ciebie - akcja jest ogólnopolska !!!

Pozdr. :D

hm a czy win 2k3 nie jest wersja testowa? a i linux jest free ;]

Edytowane przez gollumek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to kolejne wiesci z placu boju:

zmienilem pamiec i niestety dalej to samo... zeby bylo Ciekawie probowalem odpalic linuxa z cd i rowniez nie wstaje.. juz pomysly mi sie skonczyly.. w sumie zostaje tylko plyta glowna ktorej nie mam jak i gdzie sprawdzic ;/

moze ktos jeszcze rzuci jakim pomyslem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi