swistak1984 Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Co jest lepsze i wydajniejsze 256mb sdr pc 133 ,czy 128mb ddr pc266 ??? I dlaczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 DDR i tylko to! 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 grzesiu , po<span style="color:red;">[ciach!]</span>y? wez przeciez na 128 to mozna w wordzie pisac ale juz granie to odpada :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 no tak ale i tak lepiej kupic 128ddr a potem dokupic drugie 128 jak stanieje. a tak jak kupi teraz sdram to potem usi az 256 kupowac, juz bylo nie raz, poszukaj sobie, nie ma co sie w SDRAM pakowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Ktos mi skasowal wypowiedz w tym watku. Nie lubie taki rzeczy !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 moim zdaniem zdecydowanie 256SDRAM pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 aha , zdublowałeś topic , usuń tamten drugi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 256ddr 266 no-name 200zl ja bym ci walsnie to radzil kupic ew. 333 za 220zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 aha , zdublowałeś topic , usuń tamten drugi... Hehe, no wlasnie. A ja sie martwie, ze mi posta skosowali :P Oto moj post z tego blizniaka :D To nie jest taka prosta sprawa. Niby w 3dmarku wiecej pkt bedziesz mial jak beda ddr. Ale w czasie pracy w windowsie XP zalety w predkosci dzialanie beda po stronie sdr. Jezeli do grania w nowsze gry to radze 256 ramu. Na 128 ddr bedziesz mial takie swapowanie, ze odechce Ci sie grac. Jezeli to mialby byc wybor "na zawsze" to wybralbym 256 sdr. Ale wiadomo, ze mozna sobie pamieci dokupic w czasie przyplywu gotowki i wtedy wybralbym ddr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 256ddr 266 no-name 200zl ja bym ci walsnie to radzil kupic ew. 333 za 220zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 nierozumiem tego pytania 256 SDR noname 168 pln 256 DDR266 179 pln :? chyba oczywiste ze DDR i to 256 nie 128!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 PC133 kosztuja 120 pln, a mozna kupic na allegro za 100 pln. Najtansze ddr266 jakie widzialem o pojemnosci 256MB to 200 pln na allegro rowniez. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 PC133 kosztuja 120 pln, a mozna kupic na allegro za 100 pln. Najtansze ddr266 jakie widzialem o pojemnosci 256MB to 200 pln na allegro rowniez. hmmm to dziwne.... chyba ze moja czestochowa jest siakas pomylona ;) ;) jesli chodzi o ceny oto przykladowy link do cennika jednego z tanszych sklepow w czwie http://www.enterprise.pl/DETAL/SDETAL.HTM co do ddrow to najtansze z jakimi spotkalem sie w ostatnich dniach to 256 MB DDR333 za 195 zl rowniez w czestochowie z tego co gadalem wczoraj z Wofkiem w Tarn. Gorach jest podobnie :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 na giełdzie w katowicach za 256 sdram165zł a za 256noname ddr 185 mówcie co chcecie ale tylko idiot kupiłby sdramy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 widzisz Kaeres chyba cos ci sie pomotalo ;) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 To wiadomo. Ale jak poszukasz to mozna miec sdramy za 120 pln. A 65 pln daje nam 35% roznicy w cenie.To juz nie jest tak malo. Nawet mozna i sie postarac nowki na allegro za 100 pln. Wiec jednak nie jest idiota kto dobrze poszuka. Bo za 256ddr mozna miec znow 512 sdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 poniewaz wszechwiedzacy Kaeres nie moze na swoja plytke wsadzic DDR-ow wiec poleca innym kupic SDR zamiast DDR :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 To wiadomo. Ale jak poszukasz to mozna miec sdramy za 120 pln. A 65 pln daje nam 35% roznicy w cenie.To juz nie jest tak malo. Nawet mozna i sie postarac nowki na allegro za 100 pln. Wiec jednak nie jest idiota kto dobrze poszuka. Bo za 256ddr mozna miec znow 512 sdr. oj Kaeres pomysl... :) jesli postepowac twoja metoda to znalazlbys i tansze ddry a tymbardziej starsze ddr266 i wtedy roznica w cenie wynosila by 15%, 20%?! a nawet gdyby wynosila te 35 tak jak ty mowisz to bym je bral bo sdr to juz przeszlosc pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Panowie zchodzicie z tematu. Tak pozatem mam plyte k7s5a i 256MB SDR i mam mozliwosc zamiany na plyte k7s6a ze 128MB DDR266. I klopot jest w tym czy warto sie zamieniac czy nie strace na wydajnosci. A plyty sa niemal identyczne. W mojej plycie sa 4 sloty 2 nasdr i 2 na ddr A w tej 2 plycie sa 3 sloty na ddr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 poniewaz wszechwiedzacy Kaeres nie moze na swoja plytke wsadzic DDR-ow wiec poleca innym kupic SDR zamiast DDR :wink: To bylo dobre :D Pewnie, ze nie moge wsadzic ddr. Ameryki nie odkryles. Moj pierwszy post w tym watku swiadczyl o tym, ze lepiej niech kupi 256sdr niz 128ddr. Wszystko bedzie szybciej chodzilo oprocz 3dmarka - lol. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Panowie zchodzicie z tematu. Tak pozatem mam plyte k7s5a i 256MB SDR i mam mozliwosc zamiany na plyte k7s6a ze 128MB DDR266. I klopot jest w tym czy warto sie zamieniac czy nie strace na wydajnosci. A plyty sa niemal identyczne. W mojej plycie sa 4 sloty 2 nasdr i 2 na ddr A w tej 2 plycie sa 3 sloty na ddr no to trzeba bylo tak od razu napisac!!!!! NIE zamieniaj sie!!!! Na wydajnosci stracisz baaaardzo duzo 128mb pamieci to jak 32mb wtedy gdy krolowalo 64MB ramu :lol: ;) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Chyba lepiej 256 Sdram, ale masz K7S5A a ta frańca lepiej współpracuje z DDRami :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 wez za 200zl 266 elixir ja takie mialem i na plycie shuttle ak32a 256sdr. kupilem ddr i lepsza wudajnosc o wiele a do 256 sdr dolozylem kostke 128sdr i sprzedalem na allegro za 165zl. wiec dolozylem 35zl i mam 256 ddr mady by elixir:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 wez za 200zl 266 elixir ja takie mam na plycie shuttle ak32a.9a wczesniej 256sdr:() kupilem ddr i lepsza wudajnosc o wiele a do 256 sdr dolozylem kostke 128sdr i sprzedalem na allegro za 165zl. wiec dolozylem 35zl i mam 256 ddr mady by elixir:)wez za 200zl 266 elixir ja takie mialem i na plycie shuttle ak32a 256sdr. kupilem ddr i lepsza wudajnosc o wiele a do 256 sdr dolozylem kostke 128sdr i sprzedalem na allegro za 165zl. wiec dolozylem 35zl i mam 256 ddr made by elixir:) (tyle ze one sa 333mhz poniewaz kupilem je poznajomosciach w hurtowni za 192 zl:)))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Co jest lepsze i wydajniejsze 256mb sdr pc 133 ,czy 128mb ddr pc266 ??? I dlaczego? Bez dwóch zdań 256 SDR 133, zawsze po stokroć zawsze lepiej jest mieć więcej pamięci nawet o mniejszej przepustowości, oczywiście ważne jest z jakim procem ta pamięc bedzie chodzić ( i czy bedze OC). Dlatego nie zamieniaj bo stracisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emilopez Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Ja bym wziął DDR zawsze masz możliwość rozbudowy kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 ale wez pod uwage fakt ze on ma sie okazje zamienic 256 sdr + k7s5a na 128 ddr + k7s6a w tej sytuacji mysle ze to nie ma sensu p.s. temat tego watku powinien brzmiec zupelnie inaczej poniewaz obecny wprowadza ludzi w blad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 ale wez pod uwage fakt ze on ma sie okazje zamienic 256 sdr + k7s5a na 128 ddr + k7s6a w tej sytuacji mysle ze to nie ma sensu p.s. temat tego watku powinien brzmiec zupelnie inaczej poniewaz obecny wprowadza ludzi w blad Tak czy inaczej niewarto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 ale wez pod uwage fakt ze on ma sie okazje zamienic 256 sdr + k7s5a na 128 ddr + k7s6a w tej sytuacji mysle ze to nie ma sensu p.s. temat tego watku powinien brzmiec zupelnie inaczej poniewaz obecny wprowadza ludzi w blad Tak czy inaczej niewarto. nie no sluchaj gdybym mial kupowac powtarzam KUPOWAC 256 sdr a 256 ddr to napewno wybralbym ddry a biorac pod uwage obecne ceny to ani 0.000...01 sek bym sie nie zastanawial ale w tym wypadku zdecydowanie lepszym wyjsciem bedzie zostac przy sdrach i k7s5a pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 nie no sluchaj gdybym mial kupowac powtarzam KUPOWAC 256 sdr a 256 ddr Ale to zupełnie inna sytuacja, w takim wypadku wiadomo że lepiej DDR. Ale pytanie było 256SDR vs. 128DDR i tu lepiej 256SDR i nie chodzi o to że są to pamięci SDR tylko że jest ich więcej bo 256Mb. Czy w takim rażie gdyby pytanie brzmiało 128Mb RIMM (większa przepustowość od DDR) vs. 256Mb DDR266, to co byś wybrał(abstraciach!ąć od płyty i proca, takie czysto akademicke gdybanie) - RIMMy :? chyba nie. Analogocznie np. 128Mb DDR400 vs. 256DDR266 też lepiej 256Mb. Liczy się ilość pamięci na pierwszym miejscu, chba nie muszę pisać dlaczego (tak na marginesie to 256Mb już teraz bywa mało i dobrze jest mieć 384 - 512Mb). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...