bigzzgib Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 ddr jest prawie tak samo wydajne jak sdr tylko 2 razy droższe ja bym brał sdram też miałem taki dylemat i sie ciesze że wziołem sdr przynajmniej mam więcej ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 nie no sluchaj gdybym mial kupowac powtarzam KUPOWAC 256 sdr a 256 ddr Ale to zupełnie inna sytuacja, w takim wypadku wiadomo że lepiej DDR. Ale pytanie było 256SDR vs. 128DDR i tu lepiej 256SDR i nie chodzi o to że są to pamięci SDR tylko że jest ich więcej bo 256Mb. Czy w takim rażie gdyby pytanie brzmiało 128Mb RIMM (większa przepustowość od DDR) vs. 256Mb DDR266, to co byś wybrał(abstraciach!ąć od płyty i proca, takie czysto akademicke gdybanie) - RIMMy :? chyba nie. Analogocznie np. 128Mb DDR400 vs. 256DDR266 też lepiej 256Mb. Liczy się ilość pamięci na pierwszym miejscu, chba nie muszę pisać dlaczego (tak na marginesie to 256Mb już teraz bywa mało i dobrze jest mieć 384 - 512Mb). wiem wiem zgadzam sie z toba ale koles troche zle sformuowal temat bo tu nie chodzi o 256 sdr i 128ddr tylko o wymiane k7s5 + 256sdr na k7s6a + 128ddr i w takim wypadku mowie ze NIE OPLACA sie wymieniac. Ale wnioskujac z tematu wszyscy mysla ze chodzi o ramy i zazwyczaj sie dziwia 8O dlaczego sie waha i to jeszcze miedzy 256sdr i 128ddr jak sdry i ddry sa praktycznie w tej samej cenie. Wiec jeszcze raz powtarzam ZLE SFORMUOWANY TEMAT z czego powstaja takie nieporozumienia pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 ddr jest prawie tak samo wydajne jak sdr tylko 2 razy droższe ja bym brał sdram też miałem taki dylemat i sie ciesze że wziołem sdr przynajmniej mam więcej ramu chyba sie z choinki urwales ;) :lol:: ceny z piatku 256 sdr=168 zl 256 ddr266=179 zl 256 ddr333=195 zl jesli dobrze licze to chyba nie sa DWA razy drozsze :lol: :P no ale pomijajac juz ceny spojrz na to z tej strony: masz wiecej ramu ale prktycznie zerowa pszyszlosc jesli chodzi o rozbudowe kompa a z o/c pewnie, ba napewno tez nie bardzo. Ja zmienilem na ddry ze wzgledu na mozliwosci o/c i przede wszystkim przyszlosc :) i jestem z tego powodu bardzo zadowlony. Pamieci ddr daja duzo wieksze mozliwosci niz oferowaly sdry a jak w codziennosc wejda proce z magistrala 166 to juz calkowicie bedzie miodzio :twisted: A tak na marginesie zeby przesiasc sie z sdr na ddr musialem doplacic tylko 100 pln :P wiec chyba mi sie oplacalo pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 jak ja kupowałem to były 2 razy droższe a przy rozbudowie to już lepiej kupić sobie te 333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 jak ja kupowałem to były 2 razy droższe a przy rozbudowie to już lepiej kupić sobie te 333LOL 8O dla twojej wiadomosci dzisiaj jest 9 luty 2003 i ceny sa jakie sa (i niech takie beda jak najdluzej). Trzeba byc obiektywnym w swych wypowiedziach ;) a nie mowic ze "jak ja kupowalem to byly 2x drozsze" :lol: przeciez to bezsensu :roll: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 LOL 8O dla twojej wiadomosci dzisiaj jest 9 luty 2003 i ceny sa jakie sa (i niech takie beda jak najdluzej).Niech będą jeszcze niższe a nie takie jak teraz :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 nie!! niech beda takie jak teraz :D zeby nie bylo szkoda tym co juz kupili :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...