thermalfake Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Otóż przechodzę do rzeczy. Zostałem poproszony przez znajomego o podłączenie peceta kablem i laptopa bezprzewodowo do routerka asmax ar-804gu aby móc rozdzielić neostradę i ustanowić sieć na dynamicznym adresie IP. Pecet jest podpięty przez port usb i z nim generalnie jest wszystko wporządku. Jest na nim internet i poudostępniane katalogi. Niestety na laptopie sprawa nie wygląda różowo. Router jest dobrze skonfigurowany, nie włączałem zabezpieczeń wifi ani filtrowania po IP oraz mac. Jest wpisany SSID, nieukryty. Natomiast ze strony lapka HP Pavilion i sieciówce wifi intela wireless pro 2200BG oraz ethernet realtek'a ciągle są zwisy niebieskich ekranów przy próbie podłączenia wifi do routera, widać listę dostępnych sieci. Jest tylko ustanowiona komunikacja z routerem, pingują się oba kompy i router nawzajem ale nie ma internetu. Próbowałem przeinstalowania sterowników i lipa. Uruchamiając iexplorer'a widzę jak próbuje się podłączyć pod 1.0.0.0 , sądzę że nie działa usługa Proxy DNS, pingi na zewnątrz także nie działają. Wpiąłem do peceta zwykły ethernetowy kabel, od nowa zrobiłem połączenie, potem zostawiłem samego lapka bezprzewodowo i nic. Co dziwne, lapka zabrałem do siebie do domu gdzie także rozdzielam neo na routerze Linksys WAG354G i o dziwo nie było żadnego porblemu, wpisałem jedynie statyczne ip, bo tak mam ustawioną sieć, zmieniłem nazwę grupy roboczej i po chwili mogłem się cieszyć zarówno netem jak i udostępnionymi zasobami. Czy jest możliwość w lapku wyczyszczenia wszystkich ustawień sieciowych, kreatorów sieci od zera, bo na przykład widzę kolejne numery połączeń, być może to rodzi problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...