Gość wojtassss Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Witam wszystkich. Sprzęt jak w opisie do tego 2 X 512 667MHz ram. Ram nie za ciekawy (goodram) Słyszałem że płyta powinna być na 965, mi niestety nie starczyło już siana. W porównaniu do turiona widzę wzrost mocy, tylko czy ta płyta którą mam w tej chwili, nie blokuje mi trochę procka? Czy na tej płycie mogę z niego wyciągnąć coś więcej jak default? Czy zyskam dużo zmieniając płytę na taką z 965? Jest to mój pierwszy intel (nie licząc P2), ale to dawno i zupełnie co innego. Nie znam się na tych chipset'ach, ostatnio tylko nv. Edytowane 19 Listopada 2006 przez wojtassss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) duzo zyskasz zmieniajac na 965,a na tej mobo jak na kazdej 945 nie zrobisz zapewne duzo wiecej niz 300fsb wiec nie wiele Ci to da ;) Edytowane 19 Listopada 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) rozumiem. a czy pomijając kwestie krecenia, jesli postanowie uzywac procka tak jak fabryka przykazała, tracę cos? poza tym widze ze chip strasznie się gotuje 70 stopni C. to normalne? Jeszcze jedno. Jeśli chcę podnieść taktowanie magistrali procka, na powiedzmy 600MHz, to czy powinienem obniżyć taktowanie pamięci do 266 (533)MHz? Edytowane 19 Listopada 2006 przez wojtassss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...