reikeb Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Witam.Mam taki problem ze postanowilem zrobic format dysku C na ktorym mialem windowsa,zrobilem foramt zainstalowalem system Windows 2000 profesional.Odpalilem komputer patrze w moj komputer a tu tylko 3 partycje a przedtem byly 4 ostatnia znikla,tzn jak zalanczam cichego bota to widac wszystkie a w windowsie jej nie mam :hmm: co moze byc nie tak i cos zrobi zeby z powrotem wszystko bylo ok.Z gory dziekuje i pozdrawiam. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 sprawdź czy partycja ma punkt montowania ustawiony, w programie: diskmgmt.msc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 sprawdź czy partycja ma punkt montowania ustawiony, w programie: diskmgmt.mscEwentualnie sprawdż jakiś masz system plików ntfs czy fat 32 .Możliwe że windzie coś odbiło i nie widzi Ci tej partycji pozdr :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 A jak to sprawdzic ,mozecie tak lopatologicznie mi wytlumaczyc :) ale robilem chyba w ntfs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) otworz program który podałem, potem zaznacz partycje która nie ma literki i kliknij prawym guzikiem żeby wywołać menu, dalej chyba wiesz co robić dla ułatwienia obrazek Edytowane 20 Listopada 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Nio ale jak odpalam ten program to sa te dyski co nowmalnie widze a ten co jest teoretycznie utworzony to go nie ma tylko pisze ze to jest wolne niezgospodarowane miejsce dysku,a tam powinien byc dysk z zawartoscia.Jakies pomysly??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 TestDisk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Czyli cio mam sciagnac taki program czy co ???Mozesz tak bardziej łopatologicznie pisac :) bo ja nie jestem za bardzo pojetny w tych sprawach,dopiero sie ucze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Help pomuzcie i wytlumaczcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Kup najpierw słownik ortograficzny. Poza tym taki problem na Googleach poszukać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Jak by byl taki problem na googlach to nie zawracal bym wam tylkoa tutaj... jestem dyslektykiem jak by cos.To jak pomozecie bo mialem dosc wazne zeczy na tej nieszczesnej partycji. Mam pytanie wie ktos jak uzyc testdiska w systemie 2000 bo odpalam ten program ale tam jest tyle opcji ze nie mam pojecia co wybrac zeby odnalazl ta partycje prosze o pomoc w tej sprawie.Dzieki z gory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) jestem dyslektykiem jak by cosJak chcesz wiedzieć, ja też jestem dyslektykiem. I to mnie nie zwalnia z myślenia i pilnowania się żeby nie zrobić błędów. Jest coś takiego jak korekta pisowni w Wordzie/OpenOffice czy nawet w Firefoxie 2.0. Tak BTW... jest coś takiego jak TestDisk Wiki ( http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk ), może tam poszukaj?? Edytowane 23 Listopada 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 A moze znacie jakas polska stronke o tym programiku bo z tej po angielsku to zawiele nie rozumiem,chyba ze wy cos z tego rozuiecie to wytlumaczcie mi co zrobic zeby odnalazl partycje w win 2000.Dziex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Trza się uczyć angielskiego. Nie chyba nie matakich opracowań po polsku. Wszyscy umieją angielski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 ściągnij http://www.cgsecurity.org/testdisk-6.5.win.zip rozpakuj, uruchom testdisk_win.exe z katalogu /testdisk-6.5/win/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Nio uruchomic to ja umniem ale nie wiem co mam wybrac zeby mi znalazl ta partycje ktorej nie widac i odzyskal dane ??? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Prozba nich ktos mi wytlumaczy co trzeba zrobic tym programem po jego odpaleniu zeby on odszukal partycje ktora wcielo i dane znajdujace sie na niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Naucz się angielskiego to będziesz wiedzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 No wiesz tak mi nie pomozesz ucze sie angielskiego ale tu akurat nie wiem co wybrac,moze ktos mi jednak pomoze ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 No nie mozliwe zeby nikt z forum nie znal sie na tym programiku ,a tak go chwalicie i wogule.Prozba nich ktos mi wytlumaczy jak go uzyc jaka opcje w nim uzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Pleas pomocy,sformatowalem dysk i tak nic niech ktosopisze jakuzyc tego programu bo na google nic nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) Jest pewien problem... Żeby ktoś mógł pokazać Ci krok po kroku co masz wybrać i gdzie kliknąć, to musiałby mieć identyczną lub bardzo podobną sytuację i sporo cierpliwości. Raczje ciężko znaleźć eksperta, któremu akurat wcięło portycję. Równie trudno znaleźć jelenia, który pisze szczegółowy referat za każdym razem gdy ktoś prosi o instrukcję krok po kroku. Nie wkurzaj się że nikt nie chce Ci pomóc - cierpliwości. Druga sprawa: Tej sprawy nie da się załatwić żadną cudowną sekwencją komend i kliknięć. Musimy wiedzieć co TestDisk zgłasza bo inaczje może się skonczyć na kolejnych "zaginionych partycjach". A więc odpal program, wybierz dysk i dalej "Analyse" i napisz co z tego wyszło. -> EDIT No tak... ja się produkuję nad tym jakby Ci tu pomóc, a Ty w tym czasie formatujesz dysk :mur: Wiesz jaka jest pierwsza zasada przy odzyskiwaniu danych? "Nie rób nic, jeśli nie wiesz DOKŁADNIE co to spowoduje"... format raczej nie ułatwia sprawy <_< Edytowane 30 Listopada 2006 przez scazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...