Skocz do zawartości
reikeb

Problem Partycją!help :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam taki problem ze postanowilem zrobic format dysku C na ktorym mialem windowsa,zrobilem foramt zainstalowalem system Windows 2000 profesional.Odpalilem komputer patrze w moj komputer a tu tylko 3 partycje a przedtem byly 4 ostatnia znikla,tzn jak zalanczam cichego bota to widac wszystkie a w windowsie jej nie mam :hmm: co moze byc nie tak i cos zrobi zeby z powrotem wszystko bylo ok.Z gory dziekuje i pozdrawiam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by byl taki problem na googlach to nie zawracal bym wam tylkoa tutaj... jestem dyslektykiem jak by cos.To jak pomozecie bo mialem dosc wazne zeczy na tej nieszczesnej partycji.

Mam pytanie wie ktos jak uzyc testdiska w systemie 2000 bo odpalam ten program ale tam jest tyle opcji ze nie mam pojecia co wybrac zeby odnalazl ta partycje prosze o pomoc w tej sprawie.Dzieki z gory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem dyslektykiem jak by cos

Jak chcesz wiedzieć, ja też jestem dyslektykiem. I to mnie nie zwalnia z myślenia i pilnowania się żeby nie zrobić błędów. Jest coś takiego jak korekta pisowni w Wordzie/OpenOffice czy nawet w Firefoxie 2.0.

Tak BTW... jest coś takiego jak TestDisk Wiki ( http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk ), może tam poszukaj??

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest pewien problem...

Żeby ktoś mógł pokazać Ci krok po kroku co masz wybrać i gdzie kliknąć, to musiałby mieć identyczną lub bardzo podobną sytuację i sporo cierpliwości. Raczje ciężko znaleźć eksperta, któremu akurat wcięło portycję. Równie trudno znaleźć jelenia, który pisze szczegółowy referat za każdym razem gdy ktoś prosi o instrukcję krok po kroku. Nie wkurzaj się że nikt nie chce Ci pomóc - cierpliwości.

Druga sprawa: Tej sprawy nie da się załatwić żadną cudowną sekwencją komend i kliknięć. Musimy wiedzieć co TestDisk zgłasza bo inaczje może się skonczyć na kolejnych "zaginionych partycjach". A więc odpal program, wybierz dysk i dalej "Analyse" i napisz co z tego wyszło.

-> EDIT

No tak... ja się produkuję nad tym jakby Ci tu pomóc, a Ty w tym czasie formatujesz dysk :mur:

Wiesz jaka jest pierwsza zasada przy odzyskiwaniu danych?

"Nie rób nic, jeśli nie wiesz DOKŁADNIE co to spowoduje"...

format raczej nie ułatwia sprawy <_<

Edytowane przez scazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi