Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś takie coś :?:

Dołączona grafika

Super Silent 2000 / Super Silent 2500

Compatible with:

Intel Celeron up to 2 GHz / 2.2 GHz

Intel Pentium III up to 2 GHz/ 2.2 GHz

AMD Duron up to 1.9 GHz/ 2.2 GHz

AMD Athlon 1.4 GHz / 1.6 GHz

AMD Athlon XP 2000+ / 2300+

Fan Dimension:

80 x 80 x 25 mm

Heat Sink Dimension:

76 x 61 x 40 mm

Overall Dimension:

80 x 80 x 91 mm

Rated Fan Speed:

2000 RPM / 2500RPM

Power Consumption:

1.2 Watt / 1.6 Watt

Noise Level:

20 dB / 25 dB

Air Flow:

24.7 CFM / 30.8 CFM

Weight:

294 g

Thermal Resistance:

0.40 °C / Watt / 0.38 °C / Watt

Cena 95 zł 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jaka wydaność jest tego códa ,bo patrząc na zdjęcie widać ,ze wynetyl wyciaga powietrze. Chyba tylko jeszcze zalman produkuje cooler z wyciągającym wentylatorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ciekawe jaka wydaność jest tego códa ,bo patrząc na zdjęcie widać ,ze wynetyl wyciaga powietrze. Chyba tylko jeszcze zalman produkuje cooler z wyciągającym wentylatorem.

Po czym wywnioskowałeś ze on wyciąga powietrze? Sprzedaje je i one wcale nie wyciągają powietrza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cichy jest to fakt :) , wydajność na poziomie Spire z miedziana blaszka na spodzie (5E33B3 zdajsie) ale dopiero po wyszlifowaniu powierzchni styku z procem (orginalne wykonanie nie do przyjecia). Kosztuje 65 pln. Na moim durniu 600@900 mam max 54 st., min. 38 st. przy zastosowaniu Vcool'a (programik do schladzania proca :) ) W tej cenie to chyba najcichszy wentyl, ja jestem zadowolony, aha mam wersje silent 2500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może lepiej będzię samemu przerobić jakiś dobry wentylator!!!!

Ja bym dał jakiś duży radiator może Thermaltake AX-7 Lub tańszy

Titan D5TB . Do tego dał bym Wentylator ! SUNON 120x120mm, 38mm,

PMS1-6A 3000 za 45zł oraz jakiś lej ( może być plastykowa rura,taka

przejściówka z 120x120m na 80x80m czy 70x70m ) która by to połączyła.

Teraz należało by przymocować wentylator np: do obudowy podobnie

jak te od zalmana (z tym że tu wentyl jest połaczony z radiatorem tą przejściówką)

i gotowe .Z tym wentylem można schłodzić procka z 107cfm przy 41 dBA

bądż dac go na 5V bedzie jakieś 50 cfm ale za to będzie bardzo cichy!!!

Za to Temperatura na procku WYMARZONA !!! :twisted: :twisted: :twisted: 8O 8O 8O :!: :!: :!: :idea: :idea: :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Względne pytania i uwagi wysyłajcie na adres DamianR66@poczta.fm

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
Może lepiej będzię samemu przerobić jakiś dobry wentylator!!!!

Ja bym dał jakiś duży radiator może Thermaltake AX-7 Lub tańszy

Titan D5TB . Do tego dał bym Wentylator ! SUNON 120x120mm, 38mm,

PMS1-6A 3000 za 45zł oraz jakiś lej ( może być plastykowa rura,taka

przejściówka z 120x120m na 80x80m czy 70x70m ) która by to połączyła.

Teraz należało by przymocować wentylator np: do obudowy podobnie

jak te od zalmana (z tym że tu wentyl jest połaczony z radiatorem tą przejściówką)

i gotowe .Z tym wentylem można schłodzić procka z 107cfm przy 41 dBA

bądż dac go na 5V bedzie jakieś 50 cfm ale za to będzie bardzo cichy!!!

Za to Temperatura na procku WYMARZONA !!! :twisted: :twisted: :twisted: 8O 8O 8O :!: :!: :!: :idea: :idea: :idea:

To wcale nie jest takie proste, taki "lejek" musi być specjalnie zaprojektowany do wielkości i ilości cfm, w przeciwnym wypadku powstaną zawirowania i część powietrza będzie sia odbijać od scianek tej przejściówki wylatując spowrotem przez wyntylator i zamiast tych 40-50 cfm bedziesz miał 20 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie...zastanawialem sie nad przejsciowka 80 do 60 zeby wymienic wiatrak z titana, na wiekszy na 7V, ale jesli to faktycznie zle dziala... Ale z drugiej strony po co by cos takiego robili jak by mialo zle dzialac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Wlasnie...zastanawialem sie nad przejsciowka 80 do 60 zeby wymienic wiatrak z titana, na wiekszy na 7V, ale jesli to faktycznie zle dziala... Ale z drugiej strony po co by cos takiego robili jak by mialo zle dzialac?

Nie oto chodzi że źle dziala ale trzeba uważać jaki daje się wentyl po prostu nie dawajcie jakis monstrów 50-60 cfm, ważne jest średnica u dołu "lejka"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba taki lejek najlepiej wykonac z wlokna szklanego. Byl by bardzo tani, latwy do wykonania i boki po polakierowaniu byly by gladkie jak pupcia niemowlaka :wink:

Ja stawiam na to ze w tym coolerze powietrze jest wdmuchiwane na radiator a nie wysysane.

P.S. Trzeba pamietac ze przplyw powietrz nie moze byc zaduzy bo wtedy tworza sie wiry powietrza powodowane przez zeberka radiatora i calosc ma wtedy kiczowata wydajnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Chyba taki lejek najlepiej wykonac z wlokna szklanego. Byl by bardzo tani, latwy do wykonania i boki po polakierowaniu byly by gladkie jak pupcia niemowlaka :wink:  

Ja stawiam na to ze w tym coolerze powietrze jest wdmuchiwane na radiator a nie wysysane.

P.S. Trzeba pamietac ze przplyw powietrz nie moze byc zaduzy bo wtedy tworza sie wiry powietrza powodowane przez zeberka radiatora i calosc ma wtedy kiczowata wydajnosc.

Powietrze jest wdmuchiwane na radiator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak was sluchac czy moze dziala czy nie ....

ja zrobilem 2 miechy temu przerobke coolermastera 80x60 .

wentyl sunnon 80 lezy lezy bezp bez zadnej przejsciowki , a boki sa plastrem oklejone ... temp w porownaniu do wentyla 60mm z coolermastera spadla o 6 C a halas przynajmniej 3 krotnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie ale Wy sie sracie z tymi "lejkami" - ja tez ze 2 miechy temu zalozylem wiekszy wiatrak do mojego coolerka

dokladnie mam TAKI cooler - wypieprzylem ten maly wiatraczek i dalem Spire 60x60x15 (~20 cfm) - temperatura na moim Celku 1000 spadla po tej akcji o jakies 4*C

a teraz najwazniejsze - lejka nie robilem z zadnych zywic itp bajerow - ale ze zwyklej butelki (plastikowej) do napojow 8O - oczywiscie troche naszukalem sie takiej o odpowiednim ksztalcie - wszystko dziala i nie ma zadnych problemow 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...