Skocz do zawartości
john_doe

Niechciane napisy w dvix

Rekomendowane odpowiedzi

jak usunac/wylaczyc/zmienic czcionke przy odtwarzaniu filmow? Domyslam sie ze gdzies w kodekach... a tak nawet w media playerze odpala napisy bez polskich czcionek jesli tylko nazwa plkiu z podpiami jest taka sma jak nazwe pliku z filmem. jak to wylaczyc ? :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś programik musi się uruchamiać - sprawdz:

1. czy w tray nie pojawia Ci się nic nowego

2. lista procesów - przed uruchomieniem filmu i po uruchomieniu.

Jak już znajdziesz ten programik to się go pozbądz :D.

Same kodeki nie mają opcji dołączania napisów - przynajmniej te mi znane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu uruchamiasz vplayer i klikasz "open subtitles" i wczytujesz te napisy które chcesz. Jak nie chcesz wczytac napisów to mozesz jes usunąć z kataloguz filmem (wtedy vplayer na pewno nie wczyta ich :) )

Jest jeszcze taka opcja że napisy są "wklejone do filmu" - wtedy to pomoże tylko obicięcie filmu chyba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... odpalilem film, wlaczylem sobie taskinfo2003 i dalej mam ten problem... wydajke mi sie ze wszystko zaczelosie gdy po reinstalce windy zainstalowalem na nowo wmp... a zmina nazw napisow juz mnie wpienia, pomijajac absurdalnosc mojego problemu.

A jak zmnienic czcionke (tak zeby juz chociaz byly polskie fonty w tych wlaczjacych sie automatycznie naoisach)? wtedy wylacze te wlaczane przez playery i bedzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to na pewno nie problem kodowania - poprostu ten program ma czcionkę bez ogonków ustawioną. I znów wszelkie modyfikacje musisz przeprowadzić po znalezieniu programu. Przypomnij sobie co instalowałeś dstatnio - może jakiś "pakiet" kodeków - i w nich mógł być ów program. Usuń takie kodeki - i tak najlepiej jest samemu instalować każdy kodek - przynajmniej wiesz co i w jakiej wersji masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to na pewno nie problem kodowania - poprostu ten program ma czcionkę bez ogonków ustawioną. I znów wszelkie modyfikacje musisz przeprowadzić po znalezieniu programu. Przypomnij sobie co instalowałeś dstatnio - może jakiś "pakiet" kodeków - i w nich mógł być ów program. Usuń takie kodeki - i tak najlepiej jest samemu instalować każdy kodek - przynajmniej wiesz co i w jakiej wersji masz.

no wlasnie sam nie wiem jak to jest

w divx g400 ja to poprostu wylaczam i uzywam subtitlesow "od programu" a nie "od sterownikow"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi