Spinacz Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Witam! Mam w domu internet co sie sam konfiguruje przy wpieciu kabla do kompa, wystarczy wpiac kabel i dziala. Chcac rozdzilic go na 2 kompy zakupilem router. Wszystko niby spoko dziala (podczas konfigurowanie tylko klikalem dalej... nic nie zmienialem) ale np jak podlacze kabel od neta pod karte sieciowa to mam pokazane inne komputery w sieci a jak kabel od neta podlacze do routera to siec przestaje dzialac (wogole nie mam zadnych urzadzen w sieci). Wiecie moze o co chodzi ??? Moze mam jakos inaczej skonfigurowac ten router? Mowili mi cos o sforwardowaniu portow ale jak to zrobic?? Mam tak ze u admina mam niby podlaczony jeden komputer. Np jak podlacze kabel do swojego kompa to net dziala, a jak podlacze do routera to po paru godzinach sie wylacza. Potem znow przepinam do mojego kompa i po godzinie czy dluzszym czasie roznie to bywa - internet znow dziala. Nie wiem czy to przez to ze mogli zobaczyc ze mam w domu router i net na 2 kompy czy poprostu przerwa w dostawie neta?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 jaki to router, jaki dostawca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 ASMAX BR-604, Airbytes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...