michal-555 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Witam szanowne grono. Mój problem jest następujący. Posiadam router dlink di-604 od 8 miesięcy. Wcześniej nie sprawiał żadnych problemów, a ostatnio zaczęły się jaja. W outlooku wyskakuje komunikat. Protokół: SMTP, Port 25, Zabezpieczenie (SSL), Błąd łaczy: 10061, Numer błędu: 0x800CCC0E. Problem występuje na każdym koncie pocztowym od różnych dostawców, na każdym komputerze i na wszystkich programach pocztowych. Na początku myślałem, że winna jest zapora xp lub program antywirusowy, ale na innym komputerze w sieci jest to samo. W końcu odłączyłem router i podpiałem się prosto przez modem i wysyłanie poczty zaczęło działać. Dodam, że nic nie zmieniałem w konfiguracji routera, działał na ustawieniach domyślnych bezproblemowo przez wiele miesięcy. Próbowałem go wyłączać, resetować, wgrałem mu wczoraj najnowszy firmware. Na nic się to zdało. Ciągle zablokowany jest port 25 i nic nie mogę wysyłać. Wiem, że Dlink to nic specjalnego i słyszałem, że niektórzy miewają z tymi routerami problemy. Czy pownienem oddać go do serwisu? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 witam a moze ISP? jaka siec? filtrowanie po MACu i DHCP czy stale IP? router sprawdzony gdzie indziej? advanced sprawdzales? (administracja routerem ) "goracy" reset robiles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-555 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) witam. to nie ISP, kupiłem nowy router linksysa i wszystko działa, jest to kablówka, DHCP, wszystkie opcje sprawdzałem, reset też robiłem za pomocą tego przycisku, trzymałem wciśnięty ze 20 sekund, wgrałem firmware nowy, próbowałem jakoś odblokować ten port, wpisywałem reguły nowe, aby zezwalał, choć wcześniej na defaultowych ustawieniach wszystko działało. Nic to nie dało, blokuje port i już. Nie sprawdzałem go jeszcze gdzie indziej. Ten d-link to jakaś chińska tandeta, linksys ma tyle różnych opcji administracyjnych, bije go na głowę we wszystkim poza wyglądem i ceną. Edytowane 26 Listopada 2006 przez michal-555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 witam to milo ze juz O.K. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...