Willow Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Witam Posciągałem Bios do GF4, ale nie od producenta karty tylko od nVidii. Co teraz? Czy ten BIOS odpali w mojej karcie czy dać sobie spokój? Lekko mam stracha - w końcu to nie płyta główna, nie wyciągnę kostki z BIOSem i nie nagram w programatorze. Czym grozi nie poprawny upgrade BIOSu w karcie? Czy karty mają cos jakby Boot Block? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 musisz uwazac, zeby obslugiwal ten chip od tvoutu, ktory jest na twojej karcie. jest takie chyba rozgraniczenie. mozesz miec philipsa albo costam (chronotel chyba). zobacz w download na tej stronie: http://www.x-bios.3dgames.ru/ moze beda biosy do twojej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Ja do swojego Gainwarda, ktory oryginalnie mial biosa xxxx30 zaladowalem biosa od Nvidii w wersji xxxx37 i po flashowaniu wszystko smiga spoko, aczkolwiek ZADNYCH zmian nie zauwazylem po zmianie biosu... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvel Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Musisz takze zwrocic uwage czy twoja karta jest wykonana na referencyjnej plytce NVIDIA. Jesli jest referencyjna mozesz smialo flashowac. Problem moze byc z kartami np. ELSA. Zbudowane sa na plytkach zaprojektowanych przez ELSE. Do nich pasuje BIOS tylko od producenta karty czyli ELSA. Co do plytek referencyjnych najczesciej stosuja je producenci: PIXELVIEW, CREATIVE, GAINWARD, MINT, PALITDAYTONA, MSI(nie wszystkie),ASUS(nie wszystkie), PROLINK. Najczesciej stosuja swoja wlasna konstrukcje firmy: ELSA, Winfast. Jesli Twoja karta nie nalezy do zadnej z w/w grup umiesc na forum pelna jej nazwe oraz typ to Ci pomoge w ustaleniu typu plytki oraz odpowiedniego BIOSu. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 A tak sie glupio spytam. Po co zmieniac bios na grafice. Czy to jest warte ryzyka? Bo przyrostu wydajnosci to chyba nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 najczesciej zmienia sie bios, zeby na stale podkrecic karte, ale do tego nie potrzeba nowego biosu, tylko wystarczy przerobic bios zgrany z karty. w ten sposob przerobilem swojego GF4 4200 na 4400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...