Skocz do zawartości
Willow

Bios do GForce 4 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posciągałem Bios do GF4, ale nie od producenta karty tylko od nVidii.

Co teraz? Czy ten BIOS odpali w mojej karcie czy dać sobie spokój?

Lekko mam stracha - w końcu to nie płyta główna, nie wyciągnę kostki z BIOSem i nie nagram w programatorze.

Czym grozi nie poprawny upgrade BIOSu w karcie?

Czy karty mają cos jakby Boot Block?

Pozdrawiam

Krzysztof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz uwazac, zeby obslugiwal ten chip od tvoutu, ktory jest na twojej karcie. jest takie chyba rozgraniczenie. mozesz miec philipsa albo costam (chronotel chyba). zobacz w download na tej stronie:

http://www.x-bios.3dgames.ru/

moze beda biosy do twojej karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz takze zwrocic uwage czy twoja karta jest wykonana na referencyjnej plytce NVIDIA. Jesli jest referencyjna mozesz smialo flashowac. Problem moze byc z kartami np. ELSA. Zbudowane sa na plytkach zaprojektowanych przez ELSE. Do nich pasuje BIOS tylko od producenta karty czyli ELSA. Co do plytek referencyjnych najczesciej stosuja je producenci: PIXELVIEW, CREATIVE, GAINWARD, MINT, PALITDAYTONA, MSI(nie wszystkie),ASUS(nie wszystkie), PROLINK. Najczesciej stosuja swoja wlasna konstrukcje firmy: ELSA, Winfast. Jesli Twoja karta nie nalezy do zadnej z w/w grup umiesc na forum pelna jej nazwe oraz typ to Ci pomoge w ustaleniu typu plytki oraz odpowiedniego BIOSu. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi