mick_ino Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam, Dzisiaj przywiozłem mojego nowego kompa do domu (zmontowany w serwisie w sklepie) i od razu wziąłem się do instalacji systemu WinXP SP2. I tutaj zaczął się problem: gdy chciałem zrobić partycje instalator pokazał, że widzi tylko około 130 GB wolnego miejsca (mój dysk to Seagate 250 GB ST3250620AS). Myślałem, że może po instalacji systemu problem się rozwiąże i drugą partycję utworzę np. Partition Magic lub czymś podobnym. Niestety tak się nie stało. Dodam, że BIOS pokazuje, że dysk ma 250 GB. Bardzo proszę o pomoc. Mój sprzęt to: DFI Infinity NF Ultra II-M2/G (nVidia nForce4 Ultra) [DDR2, 2xPCI-E, FW] Seagate 250 GB Barracuda (ATA/300, 16MB, 7200, NCQ, RoHS) ST3250620AS AMD Athlon 64 X2 3600+ EE RAM Kingston 1024MB Dual 667 MHz Dziękuję za szybką pomoc i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Nie lepiej poszukać?? SP 2 rozwiązuje ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Grzechu "od razu wziąłem się do instalacji systemu WinXP SP2" Nie mam koncepcji co to moze byc w takim razie. Wyglada rzeczywiscie na brak SP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 panel sterowania->Narzędzia administracyjne->Zarządzanie komputerem->Zarządzanie dyskami tam powinno widzieć resztę jako obszar niesformatowany, miałem tak samo i tam było ;) ew sterowniki od chipsetu zainstaluj jeszcze raz i zaznacz ide sw ? jakos tak to idzie... mi pomogło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) kumpel miał podobny problem wiec zainstalowalem mu Partition Magic 8.0 który widzial brakujące jakies 60GB. Stworzylem z tego partycje i luzik :D On miał Seagate 200GB. Pozdro Edytowane 28 Listopada 2006 przez Bulizzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...