Darek_RK2 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam Problem jest następujący - na płycie głównej GigaByte Gigabyte GA-K8VT800 nie ma dźwięku. Precyzując wcześniej było wszystko ok, ale zainstalowałem na nowo xp-ka, sterowniki (najpierw najnowsze ze strony Via, a potem te dołączone do mobo...) i nie ma dźwięku. Kombinowałem ze wszystkim - podłączałem głośniki do line-in i do mikrofonu, i na wyjściach z płyty głównej i na przednim panelu. Kombinacje z ustawieniami w "Dźwięki i ustawienia audio" oraz w sterownikach Via (Vinyl) pominę. Głośniki to Tracer 2.1 i na pewno są sprawne, bo po podłączeniu do mp3 działają. Płyta główna też powinna być sprawna, bo nic nie zmieniałem w BIOS-ie, a jak już wcześniej pisałem, przed formatką wszystko działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Ściągnij najnowsze sterowniki. Sprawdź w bios czy masz włączone AC97 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 poszukaj w biosie opcji , coś w rodzaju "onboard audio device" i sprawdź czy na ON, jak nie to ściągnij ac97:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_RK2 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Mam włączone w BIOSie, a jak pisałem w pierwszym poście najnowsze sterowniki nie pomagają... (chyba, że nie mówimy o oficjalnych Via do SB 8237). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Zainstaluj te same stery które miałeś przed formatem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_RK2 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Zainstaluj te same stery które miałeś przed formatem.Sytuacja jest lekko utrudniona, gdyż to komputer kolegi, a on za specjalnie nie wie co miał wcześniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Wywal stery od VIA Vinyl (stery dzwieku od via) i zainstaluj Realtek ALC850 http://www.softwarepatch.pl/plik/6539/ster...river_A393.html ps. sam mialem taki problem zanim sie nie skumalem ze audio mam od realteka a nie od via ;] Edytowane 28 Listopada 2006 przez Kuba14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_RK2 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Wywal stery od VIA Vinyl (stery dzwieku od via) i zainstaluj Realtek ALC850 http://www.softwarepatch.pl/plik/6539/ster...river_A393.html ps. sam mialem taki problem zanim sie nie skumalem ze audio mam od realteka a nie od via ;] :lol2: O kurde... Pomimo, że mam inną dźwiękówkę (658), to dzięki, że naprowadziłeś mnie na dobry tor ;) Jeszcze raz wielkie dzięki... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 658? W specyfikacji plyty glownej pisze ze ALC850.... EOT;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BilGejtZ Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 658? W specyfikacji plyty glownej pisze ze ALC850.... EOT;] http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...?ProductID=1709 [...] 6 Channel Audio with UAJ With the innovative function of Universal Audio Jack (UAJ) of ALC 658 AC97 codec, this platform provides superior 6-Channel stereo sound enjoyment without the stress of incorrect installation. [...] Final EOT B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...K8V%20Ultra-939 8 Channel Audio with UAJ With the innovative function of Universal Audio Jack (UAJ) of ALC 850 AC97 codec, this platform provides superior 8-Channel stereo sound enjoyment without the stress of incorrect installation. the Final of the Final EOT ps. zle patrzylem (chodzi o model plyty) Edytowane 1 Grudnia 2006 przez Kuba14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...