Rav009 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Witam. Posiadam płytę główną wymienioną w temacie. Mój problem polega na tym, ze nie wiem jak zmienić na niej dzielnik pamięci. Nie znalazłem takiej opcji w biosie, a jest mi on bardzo potrzebny w celu dalszego podkręcania procesora.....Posiadam bios w rev. F4. Moze ktoś wie gdzie ta opcja i pod jaka nazwą sie tam znajduje. Jezeli takiej nie ma to proszę podać program, który zmienił by na stałe tą wartość.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 W Gigabyte ukryte opcje to CTRL+F1 w glownym menu biosa. Ale z tego co wiem...to te szajsowate plyty nie maja dzielnikow i dlatego na nich szybko sie konczy o/c(sam mam Gigabyte pod 775 i kapa....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav009 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) CTRL+F1 uzywam ciągle..bo bez tego nie ma mozliwosci zmiany mnożnika HTT. Procek poszedl na 2,2 Ghz, ale dzielnik zmienilem programem Central Brain Identifier. Wartość ustawiona przezemnie obowiązywala na jednorazowym uruchomieniu windowsa lecz nie zawsze komp uruchomi się z taktowaniem ponad 700 Mhz na pamięciach..... W biosie jest opcja co się zwie "Bottom of UDMA DRAM [31:24]...chyba tak to się zwie. Do czego ona służy?? Wartość podaje się w HEXach i aktualnie jest bodajże CF...najmniej to 00.... Edytowane 28 Listopada 2006 przez Rav009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...