Skocz do zawartości
Nick126

Co To Jest? Wirus?

Rekomendowane odpowiedzi

Coś się ostatnio dziwnego dzieje z kompem, świruje, wyskakują mi raporty, wiesza się bez przyczyny, nawet gasi.

Na dysku gdzie mam gry i programy pojawił się folder (nie wiem skad). w załączniku jest pokazany ten folder oraz jego zawartość.

post-102322-1164800974_thumb.jpg

Częstym raportem jest logonui.exe. Do czego to służy?

Może ktoś wie co jest nie tak? Wirus?? Anty vir ostatnio nie działa bo wygasł. Ostatnio skanowałem ad-aware wczoraj i były 2 critical obiects, które usunąłem, ale nic nie pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łatce?? Ja nic nie instalowałem. Tylko sprawdzałem z płyty łatki, ale nic nie instalowałem, nawet ich nie otwierałem :/

Przedchwilą komp dostał świra :D Wchodze na gg wyskakuje raport ze gg musi zostac zamknięte, otwieram firefoxa to samo, nic się nie dało otworzyć. Uruchamiam ponownie kompa na przywitanie logonui.exe ten sam raport co przy gg.

Edytowane przez Nick126

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ochrona kompa jest - AOL + Kerio. Wirusów ani trojanów nie ma, ale nadal jest coś nie tak.

Co chwile AOL wykrywa u mnie trojany i ja je usuwam.

Jeżeli mam włączony internet to po jakichś 15min słychać jak dysk mocno pracuje (tak jak podczas kopiowania itp.) i po tym net chodzi wolno i nie mogę otworzyć żadnego programu. Gdy próbuję otworzyć wyskakuje komunikat o zamknięciu programu (raport windows) a od razu po nim wyskakuje raport drwtsn32.exe, po wystąpieniu takiego czegoś musze zrobić restart kompa bo zamknąć się ani nic nie można. Gdy się uruchomi pojawia się raport logonui.exe (cały czas o tej samej treść - musi zostać zamkniety... blablabla...)

Są momenty kiedy wszystko jest ok i mogę pracować przy komie i kilka godzin i nic się nie dzieje, ale to jest b.żadko.

Proszę o jakąś pomoc :) Bo nie wiem co zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi