Skocz do zawartości
rogal123

O moim WC

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pompke aquaszut-600l/h, nagrzewnice od VOLVO, zbiornik 1,5l, i blok wodny z blachy 2mm i 0,5mm (Boki). Srednica wezy 15mm.

Zaobserwowalem cos takiego-na moim durniu750@750 mam kolo 49*C-ale nagrzewnica i zbiornik sa tylko troche cieple-na pewno nie maja nawet 40*C. Wyglada zna to ze woda nie odbiera wystarczajacej ilosci ciepla z bloku :( . W czym lezy problem malej wydajnosci takiego chlodzenia?

1)blok nie ma odpowiedniej "masy"(moze frezowany taki MIKO bylyby lepszy?)

2) zbiornik za maly (od dziewczyny moge dostac sloik 3l po korniszonach)

3) srednica wezy jest za duza (wg innych topicow 12mm to minimum)

4) 600l/h pompka to za malo

Napiszcie co o tym sadzicie i czy wymina blokow na te MIKO pomoze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewidentnie odpowiedz nr 1, choic nie do konca rozchodzi sie o mase. Blok najwyrazniej nie odbiera wystarczajacej ilosci ciepla.

Ilosc wody w ukladzie jest praktcznie bez znaczenia, i tak po pewnym okresie czasu temperatura bedzie taka sama.

Ja mam weze 15/20 i jestem jak najbardziej zadowolony.

Przy ukladzie z jedna nagrzewnica i blokiem pompka 600l/h wystarcza w zupelnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może źle założyłeś blok niedokładnie przylega do rdzienia popraw nasmaruj jakąś pasta tremoprzewodząćą może pomoże a jak nie to zmień blok

Popieram , moze docisk za maly ?

Masz ten "schodek" zrobiony w podstawie bloku ?

Moze nie przylega calkiem do jadra :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi