Skocz do zawartości
lukmen

Problem Z Kompem-resety

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka!!

Od jakis 4 dni,zaczęły się problemy z kompem,gdyż od tego czasu,komputer mi się resetuje.

Nie wiem co jest przyczyną.Sp 2004 test cpu i ram,test cpu,wszystko dziala,nie wywala się żaden błąd,wszystko w 1000% stabilne na podkręconym sprzęcie jak i na default.Postanowiłem zrobić formata 2 dni temu,no i nie obyło się bez problemów,pare razy mialem blue screen.No to mysle wyjme jedną kosc pamieci,dalej to samo.Sformatowalem caly dysk,znowu to samo,pomogla jedna rzecz,włożyłem wtyczkę z kompa do innego wejścia na listwie zasilającej(jakieś 4 dni temu,zrobiłem zwarcie na listwie przez przypadek,montując wtyczkę do przedłużacza i podpinając go pod listwę)wywaliło mi bezpieczniki,wymieniłem je tego samego dnia.Instalacja przebiegła bez problemowo ,nawet 2 razy,musialem formatować bo zapomniałem zrobić drugą partycję.Resety najczęściej mają miejsce podczas zwykłego siedzienia na kompie,np wchodząc na neta,albo uruchamiając muzyke.

Nie wiem co może powodować tę niestabilność,kofig jak w podpisie,mój zasilacz to modecom 350watt pcf 2.0.Czy możliwe żeby to była wina listwy zasilającej?

Proszę o rady

Edytowane przez lukmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie objawy, często daje padający zasilacz.

Jeżeli podkręcałeś to daj default na procku ramie i grafice i wtedy zobacz czy są restarty. Sprawdz ramy memtestem i procka sp2004 żeby je wykluczyć.

Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie objawy, często daje padający zasilacz.

Jeżeli podkręcałeś to daj default na procku ramie i grafice i wtedy zobacz czy są restarty. Sprawdz ramy memtestem i procka sp2004 żeby je wykluczyć.

Na podkręconym jak i defult cały czas to samo :) Wszystko jest w 1000% stabilne pod dużym obciążeniem,wczoraj zmieniłem wtyczke na listwie,i włączyłem sp2004 strees cpu i ram na prioryty 10,oraz odpaliłem hddtune benchmark dysku.Nic w 1000% stabilny komp,nie wiem co może być przyczyną :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi