p3p3 Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 zastanawiam się czysto teoretycznie czy dobrym pomysłem byłoby nafrezowanie lekkiego gwintu w bloku, aby uzyskać wirowy ruch wody oraz większą powierzchnię odbioru ciepła oraz czy opłaca się mocować radiator na bloku co Wodniacy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 zastanawiam się czysto teoretycznie czy dobrym pomysłem byłoby nafrezowanie lekkiego gwintu w bloku, aby uzyskać wirowy ruch wody oraz większą powierzchnię odbioru ciepła oraz czy opłaca się mocować radiator na bloku co Wodniacy na to? radiaor na bloku???????? bo kija? nie sadze zeby temperatura spadla nawet o 1*C .............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Nad gwintem sam sie zastanawialem w moim bloczki wierconym ( zeby otwory pogwintować nieco) , ale doszedłem do winosku ze spowoduje to za duze straty w przepływie (otwory 4mm) na skutek zawirowań. A radiator - po co ? - żeby więcej ciepła musiał wyciągać zasilacz ?, a temp to to nie obniży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Nie do konca o to co prawda chodzi, ale wirowanie przeplywu w przypadku TC-4 dalo wieksza wydajnosc niz maze3 mimo wlotu z boku a nie nad jadrem :wink: Radiatory ci nic nie dadza :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 OT: Witchhunter, całkiem mądry twój podpis :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Radiator na bloku ??? byl taki tpic z takim chodzeniem wodnym co byl i na bloku radiator.Ja tego nie polecam z tym gwintem raczej nie wypali no bo woda zbytnio nie bedzie chciala sie kreci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...