Skocz do zawartości
Gość dawidd64

Komputer Nie Wstaje

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dawidd64

Siemka!

Jeżeli był już taki temat, albo w złym miejscu go umieściłem, to bardzo przepraszam, ale nie znalazłem nic o moim problemie ani nie wiedziałłem gdzie go umieścić.

Przechodze do rzeczy.

Wczoraj odpaliłem pierwszy raz swojego kompa(sprzęt jak w sygnaturce). Wszystko już poinstalowałem, ale pojemnośc dysku była mniejsza niż powinna być, czyli 160gb. Pisało, że mam ok 120 gb. Czytałem wcześniej, ż trzeba zainstalować sterownik od tego. Ja zainstalowałem wszystkie i dalej źle wskazywało. Więc zabrałem się za aktualizacje biosu przez program @BIOS. Wszystko się ładnie robiło, na końcu, że aktualizacja zakończona proszę zrestartować komputer. Zrestartowałem, ale już go nie włączyłem. Wyjąłem baterie na godzine i nic. Włożyłem zworke w clear cmos ( bo tak się u mnie robi tą czynność :D) też nic. Czy jest taka mozliwośc, że spaliłem mobo??

P.S. Baterie nawet wyjąłem na noc, ale też nic z tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizujac bios raczej nie spaliles plyty, pomysl realnie.

Odlaczales calkowicie zasilanie od mobo ?

Ja bym jeszcze wyjal proca (nie wiem co to da, ale bym wyjal ;] ).

Aktualizowales na defaultowych ustawieniach biosu, czy na podkreconym kompie ?

Zawsze zostaje gwarancja, jesli takowa posiadasz. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizujac bios raczej nie spaliles plyty, pomysl realnie.

Odlaczales calkowicie zasilanie od mobo ?

Ja bym jeszcze wyjal proca (nie wiem co to da, ale bym wyjal ;] ).

Aktualizowales na defaultowych ustawieniach biosu, czy na podkreconym kompie ?

Zawsze zostaje gwarancja, jesli takowa posiadasz. ;]

Pewnie bios padł,dlatego mobo nie wstaje :)

Zostaje Ci tylko gwarancja.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dawidd64

Nic nie podkręcałem. Dodaj, że wsyztskie wiatraczki się kręcą :D a na monitorze widnieje napis No video input,

A czy jest taka możliwość wgrania od nowa biosu, z dyskietki ?? Jeżeli jest to jak się to robi i jaki bios mam wgrać.

??

Niech mi ktoś pomoże ;/

Edytowane przez dawidd64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Pozostała ci tylko i wyłacznie gwarancja. Padła ci kość biosu najprawdopodobniej a tego nie obejdziesz bez wizyty w serwisie no chyba ze znajdziesz gdzieś identyczna kość biosu jak twoja kogos z identyczna płytą jak twoja no i w "niezbyt":) bezpieczny sposób uda ci sie dokonac operacji takej że włączysz tą inna płyte po uruchomieniu wyjmiesz jej kość biosu włożysz ta nową i sprubujesz nagrać na nią to co trzeba poczym wsadzisz ja do swojej mobo ale jak pisałem nie jest to bezpieczne i ja bym to zrobił tylko i wyłącznie w ostateczności. Ale naprawde polecam wizyte w serwisie. No chyba że masz w mieści jakis sensowny serwis co za jakieś marne pieniądze wgra ci bios do nowej.

Edytowane przez lucek_lukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi