t0ma5 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Witam! Mam zamiar kupic nowy dysk pod SATA II firmy WD i zastanawiam sie nad 2 propozycjami: [http://www.allegro.pl/item146963248_nowe_wd_320gb_sata_sata2_8mb_cache_gwar_fvat.html] [allegro.pl/item146770996_nowy_wd_caviar_250gb_sataii_16mb_7200rpm_f_v_gw36.html] i teraz niewiem jaka bedzie roznica miedzy 16MB cache a 8MB czy brac wiekszy czy z wiekszym buforem ?? ew. 350GB z cache 16MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Po 1. to nie bierz WD, bo są głośne i bardzo sie grzeją. Po2. lepiej mieć większe cache. Po 3. kupujesz dysk o takiej pojemności, jakiej potrzebujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0ma5 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 to jakie lepiej brac ?? samsungi ?? i wlasnie chodzi mi oto co daje ten cache w czym jest roznica gdy jest wiekszy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 daje szybkość :] ja bym osobiście rozważał nad barką tylko nie wiem czy dostaniesz z takim cachem. Ale seria 10 jest dobra, na forum jest Temat poczytaj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0ma5 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) no taka baraccuda niejest trudna do znalezienia i tez 10 seria http://www.morele.net/?pg=product_info&...name&dspl=p Edytowane 5 Grudnia 2006 przez t0ma5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 I ona byłaby chyba najlepszym wyborem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Po 1. to nie bierz WD, bo są głośne i bardzo sie grzeją. Po2. lepiej mieć większe cache. Po 3. kupujesz dysk o takiej pojemności, jakiej potrzebujesz. Mam 3 WD i 1 S, i wlasnie Seagate grzeje sie najbardziej, a mimo ze pierwszy WD ma okolo 4 lat wogole go nie slychac, komp chodzi 24/7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...