Kompol - Paweł Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Siemanko, chciałem się zapytać jak dokładnie ustawić wartość ( jakim programem ) żeby wynosiła równo powiedzmy 1590Mhz. Gdy ustawie w Riva Tuner na 795 albo inne wartości to w efekcie prawie nigdy nie jest ta wartość tylko inna np. ustawiam 790 powinno być 1580 a jest 792= 1584. Czy jest jakaś metoda, program który umozliwia równe ustawienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Nie przejmuj sie tym, to blad pomiarowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 A mi się wydaje, że na kartach są odpowiednie generatory częstotliwości i uzyskać można tylko wielokrotność. Ale nie jestem do końca pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kompol - Paweł Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Oprócz riva tunera sprawdziłem NVTweak i PowerStripe i to samo nie można ustawić równo ale w sumie zawsze tak było ciekawe dlaczego tak się dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Widocznie tak już musi być. I najlepiej nie przejmować się takimi [ciach!]łami. Mi Everest pokazuje 642MHz na rdzeniu, zaś w Riva Tunerze przetaktowałem go do 610. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Widocznie tak już musi być. I najlepiej nie przejmować się takimi [ciach!]łami. Mi Everest pokazuje 642MHz na rdzeniu, zaś w Riva Tunerze przetaktowałem go do 610.No, 30 MHz na rdzeniu to jednak większa różnica, którą bym się przejmował. ale faktycznie, różnice < 10MHz można olać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kompol - Paweł Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 No 30Mhz spora różnica u mnie wynosi gdzieś tak w granicach od 3-10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...