Skocz do zawartości
ya23

Przechwytywanie video - problem

Rekomendowane odpowiedzi

mam kartę tv i video więc wypada się pobawić :D

podłączyłem video do karty i dźwiękówki, włączam virtual duba i.... wszystko działa

ale już za pół godziny nie........ pokazuje mi się błąd, pisze tam coś, że urządzenie jest zajęte:

Nie można używać tego urządzenia, kiedy używa go już inna aplikacja wideo, taka jak DVD, wideokonferencje, edycja wideo, przeglądarki TV lub WebTV dla Windows.

Aby użyć urządzenia dla bieżącej aplikacji, zamknij aplikację, która z niego korzysta. Jeśli w systemie jest zainstalowana i uruchomiona aplikacja WebTV, wstrzymaj "Aplikację wideo WebTV i usługi danych" na pasku zadań, klikając prawym przyciskiem myszy jej ikonę i wybierając polecenie "Wstrzymaj usługi"

co to qrde może być :?: nie uruchamiałem nic oprócz vduba, po restarcie jest to samo... pozamykałem wszystkie inne programy i nadal to samo... co do jasnej *** mam zrobić :?:

używam win2k sp3, karta tv to flyvideo2000

ps. jakiego proxa polecacie do przechwytywania video z możliwością kompresji do divx w locie i jakimiś ciekawymi filtrami :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem tak jest ze karta tv a wlasciwie jakis program siedzi jeszcze w pamieci. Odpal TaskInfo program albo poprostu menadzera zadan i zabij co trzeba. Albo reset. A do zrzucania i jednoczesnej kompresji to oczywiscie Virtualdub.org albo Borgtech.org

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi tak sie czasem dzieje i pomaga włączenie i wyłączenie programu do ogladania Tv :P ( reset niepomagal), dziwne bo kiedy na winie 98 zdazaly mis sie wiechy podczas urzywania virtual duba albo ogladania tv to po restarcie w tasku byly d tego smieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to możesz mieć kłopoty z przechwytywaniem w przyzwoitej jakości (czyt. rozdzielczości) obrazu na tym sprzęcie jaki masz, po drugie to o kartach flyvideo słyszałem same złe rzeczy i ty potwierdzasz tą regułę. po trzecie jedyna słuszna strona o przechwytywaniu video z kart TV to http://adramel.neostrada.pl/ - polecam wnikliwą lekturę, a wiele ci się rozjaśni!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi