Skocz do zawartości
VirusxXx

Działał Ale Już Nie Działa(gameport)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam następujące problem:

Kupiłem sobie kierownice i potrzebny był do niej gameport. Kupiłem śledzia z dwoma wejściami USB i Gameportem.

Okazało się ze moja płyta główna(EPOX8RDA) ma 16 styków do których można podłączyć gameport, a gameport miał 15 dziur i było wolne miejsce nie było nic żadnej dziury na nim(jak jest żółty gameport to jest siwy pasek a na końcu jest czarna wtyczka na którym jest właśnie 15 dziur) znajomy zrobił mi jakąś "masę" i dorobił 16 dziurę.

Pograłem sobie spokojne z jakiś miesiąć potem zrobiłem dużą przerwe w graniu na niej. Kiedy znów chciałem sobie pograć podłączyłem kierownicę i dodałem nowy sprzęt ale komp go nie widział, ale zobaczyłem coś bardzo dziwnego:

Dołączona grafika

Dlaczego są dwa gameporty skoro mam jeden, i dlaczego iden mimo iż jest podłą,czony pokazuje mi takie coś:

"System Windows nie może określić ustawień dla tego urządzenia. Zapoznaj się z dokumentacją tego urządzenia i ustaw konfigurację za pomocą karty Zasoby. (Kod 34)"

Czy mam go jakoś w biosie podłączyć czy co chciałbym sobie na kierownicy pograć w jak najszybszym czasie:(

Proszę o pomoc!

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterowniki Gameportu przeważnie instalują się podczas instalacji sterowników do karty muzycznej. Jeżeli jest zintegrowana to sterowniki są w paczce sterowników do płyty głównej. Wywal z manadźera urządzeń ten gameport z wykrzyknikiem i zobacz. Jeżeli nie znajdzie nowego sprzętu i nie będzie konfliktu to powinno być ok. Jeżeli nie pomoże, to wywal (odinstaluj) obydwa gameporty i uruchom ponownie komputer. Potem przeinstaluj sterowniki do płyty głownej i powinno być ok.

Jeszcze jednej rzeczy nie rozumiem. Dostałeś do płyty głównej śledzia z gameportem, który nie pasuje pod złącze na płycie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi