Skocz do zawartości
szczepoxx

Arctic Cooling Copper Silent 3

Rekomendowane odpowiedzi

no wiec tak ... w koncu zmienilem tego badziewnego boxowego coolera z Athlona XP 2200+ (18,GHz) na Arctic Cooling Copper Silent 3 LINK DO NIEGO

i jest niby wszystko ok ... temperatura spadla heh z 50*C na jakies 35* ... to jest dobrze.

ale wlaczylem sobie Motherboard Monitor ... i chodzilo dobrze ... ale po 2 min zaczal mi pipczec alarm ze na procku jest 79*C ... O_o

jak dalem IGNORUJ to to temp spadla spowtorem do 35* ... ... na Speed Fan pokazuje mi 35* czyli ok ... ale jak wlaczylem znowu ten Motherboard Monitor ... to oba programy zaczly mi wariowac i oba pokazaly 79* na procku :/ ...

wylaczylem MBM i Speed Fan caly czas pokazuje temp. 35 - 36*C ... w biosie jest ta sama temperaturka ...

puscilem kompa na chwile na Torture Test w Prime95 i nie pokazalo zadnych bledow ani nic ...

i teraz pytanie ... czy to moja wina, moze zle zalozylem cooler ... czy moze to ten MBM wariuje ...

a pozatym w biosie zabezpieczenie mam ustawione na 60* ...

jest podstawa do obaw ??

pasta termo. to MX-1 ... :)

albo z cyzjego powodu sa te wariactwa ???

jak ktos wie ... dajcie znac :)

salut ! :)

Edytowane przez szczepoxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh dzieki za poprawke gramatyczna :)

nooo ... collera spardzilem palcyma ;pp ... i i wg czujnika organicznego temperatura jest taka jaka pokazuja czujniki na MoBo ...

cyzli niby wychodzi na to ze jest ok ... sprawdzalem okolice gniazda Sock. A czy nie jest za cieplo .. ale tez wszystko chlodne jest ...

chyba jednak wywale tego MBmonitor ... bo tak sie jeszcze nie spodzilem jak dzisiaj :-] ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi