Gość master_virus Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) A więc zrobiłem vmoda według znanego chyba wszystkim poradnika przy użyciu lutownicy i 2 potencjometrów obrotowych 50k. Zrobiłem wszystko zgodnie z poradnikiem, przyłożyłem do 3 mas, na obudowie, karcie graficznej, płycie głównej i nic to nie zmienia vmod jak nie działa tak nie działa. Kręce potencjometriami ale napięcie jest stałe, potencjometry są nowe http://www.seguro.pl/sklep/?zobacz=3194&producent= Tak wygląda projekt: Tak moje wykonanie: Skończyły mi sie pomysły i nie mam zielonego pojęcia co jest źle więc będę wdzięczny za wszelkie uwagi i pomoc. Pozdrawiam Edytowane 10 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Jestes pewien ze ustawiles maksymalny opor dla obu nozek i pozniej krecisz potem w odpowiednia strone? troche musisz nim pokrecic zeby cos zaczelo sie zmieniac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) jestem pewny ustawiłem na 50 ohm nóżke 3 i 2 podczas lutowania i później przekręciłem oba potencjometrami maximum w drugą strone i nic z tego Edytowane 10 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Na tym zdjeci widac jakby lut stykał sie z nożka obok moze to powoduje jakies zwarcie chyba ze mi tylko sie tak wydaje Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Po pierwsze wydaje Ci sie, zdjęcie jest prześwietlone a nawet jak sie przyjrzysz to widać że jest ok. Jak by było spięcie to by były inne kłopoty niż brak OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...