Skocz do zawartości
regaciarz

Problemy Z Oc Dla Althona 3500+

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwny problem:

Płyta asus a8n-sli se(przerobiona na premium) idzie spokojnie na htt 300

Gdy procek przekracza 2500mhz to pokazuje mi sie tylko obrazek płyty głównej (chyba wiadomo, o co mi chodzi :D ) potem pokazuje się czarny ekran z kółeczkiem i wielokatem w lewym górnym rogu (coś przepominające ludzika, obie figury są niebieskie), bez znaczenia na jakim mnożniku krecę, i tak nie mogę przekroczyć 2500mhz (napięcia na auto, c'n'q off)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podwyższ napięcie procesora. Najprawdopodobniej brakuje mu voltów i nie jest w stanie pracować.

a do ilu ?? mam boxowe chłodzenie i chcę poprostu sprawdzić ile procek pójdzie( chcę zobaczyć, czy wogóle warto zaopatrzać się w freezera, bo jak podkręcę o 400mhz to nie będę się nawet bawił w lepsze chłodzenie) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udało mi się dojść do 2550 mhz :D czy normalne jest, że na boxowym wiatraczku temperatury w spoczynku(podczas chodzenia po necie wachają się pomiędzy 35 a 38 stopni, a w stresie do około 58 stopni mam wentylator w zasilaczu skierowany w dół i jeden wyciągowy. Czy istnieje możliwość podniesienia napięcia na wentylator cpu ?? jak miałem asusa a8n-e fm/s to była taka opcja, a na sli se nie zauważyłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 1.5v dalej nie wstaje i nie bardzo łapię, o co biega w tych dzielnikach pamięci (nic nie zmieniałem), jak dam 1.55 to pokazuje sie jakiś błąd, dodam, że mam newcastle

Newcastle jjezeli dobrze pamietam est w 130nm czyli sie mocniej grzeje i gorzej kreci niz venice czy sd. IMHO 2500 jest dobrym wynikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój idzie maks 2700mhz na 1.55v...wydaje mi się że to wina płyty bo strasznie mi się NB grzeje a nie sposób tam założyć jakiegoś ciekawego (czyt. wydajnego) chłodzenia...

@MaZZeo i deadfrog: macie te mobasy z tej samej rodziny moze znacie jakies triki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój idzie maks 2700mhz na 1.55v...wydaje mi się że to wina płyty bo strasznie mi się NB grzeje a nie sposób tam założyć jakiegoś ciekawego (czyt. wydajnego) chłodzenia...

@MaZZeo i deadfrog: macie te mobasy z tej samej rodziny moze znacie jakies triki?

Moj trik jest w sygnaturce :-P + nawiew 80mm. Sprawdz mosfety jak nie masz na nich radiatorow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi