regaciarz Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Mam dziwny problem: Płyta asus a8n-sli se(przerobiona na premium) idzie spokojnie na htt 300 Gdy procek przekracza 2500mhz to pokazuje mi sie tylko obrazek płyty głównej (chyba wiadomo, o co mi chodzi :D ) potem pokazuje się czarny ekran z kółeczkiem i wielokatem w lewym górnym rogu (coś przepominające ludzika, obie figury są niebieskie), bez znaczenia na jakim mnożniku krecę, i tak nie mogę przekroczyć 2500mhz (napięcia na auto, c'n'q off) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Podwyższ napięcie procesora. Najprawdopodobniej brakuje mu voltów i nie jest w stanie pracować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Podwyższ napięcie procesora. Najprawdopodobniej brakuje mu voltów i nie jest w stanie pracować.a do ilu ?? mam boxowe chłodzenie i chcę poprostu sprawdzić ile procek pójdzie( chcę zobaczyć, czy wogóle warto zaopatrzać się w freezera, bo jak podkręcę o 400mhz to nie będę się nawet bawił w lepsze chłodzenie) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 W Freezera zawsze warto się zaopatrzyć. Podwyższaj napięcie powoli, jak najmniejszymi krokami. Zmieniałeś dzielnik pamięci?? Radzę się też zapoznać z FAQ podkręcania A64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) na 1.5v dalej nie wstaje i nie bardzo łapię, o co biega w tych dzielnikach pamięci (nic nie zmieniałem), jak dam 1.55 to pokazuje sie jakiś błąd, dodam, że mam newcastle Edytowane 10 Grudnia 2006 przez regaciarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Witam! Panowie, czy mam szanse na podkrecenie proca do 2.5 GHZ na boxowym wiatraczku bez jakis problemów? Nie mówcie zebym sam to sprawdził, bo ja sie na tym nie znam i nie wiem czy kolege mam fatygowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Moj procek na boxowym smigal na 2500 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 udało mi się dojść do 2550 mhz :D czy normalne jest, że na boxowym wiatraczku temperatury w spoczynku(podczas chodzenia po necie wachają się pomiędzy 35 a 38 stopni, a w stresie do około 58 stopni mam wentylator w zasilaczu skierowany w dół i jeden wyciągowy. Czy istnieje możliwość podniesienia napięcia na wentylator cpu ?? jak miałem asusa a8n-e fm/s to była taka opcja, a na sli se nie zauważyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 na 1.5v dalej nie wstaje i nie bardzo łapię, o co biega w tych dzielnikach pamięci (nic nie zmieniałem), jak dam 1.55 to pokazuje sie jakiś błąd, dodam, że mam newcastle Newcastle jjezeli dobrze pamietam est w 130nm czyli sie mocniej grzeje i gorzej kreci niz venice czy sd. IMHO 2500 jest dobrym wynikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Mój idzie maks 2700mhz na 1.55v...wydaje mi się że to wina płyty bo strasznie mi się NB grzeje a nie sposób tam założyć jakiegoś ciekawego (czyt. wydajnego) chłodzenia... @MaZZeo i deadfrog: macie te mobasy z tej samej rodziny moze znacie jakies triki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 przy 1.6V robił 2550, ale chłodzenia brakowało, więc jak zaopatrzę sie w freezera to wtedy jeszcze pokombinuję (ale to dopiero po nowym roku bo wpierw trzeba komórke wymienić :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Mój idzie maks 2700mhz na 1.55v...wydaje mi się że to wina płyty bo strasznie mi się NB grzeje a nie sposób tam założyć jakiegoś ciekawego (czyt. wydajnego) chłodzenia... @MaZZeo i deadfrog: macie te mobasy z tej samej rodziny moze znacie jakies triki? Moj trik jest w sygnaturce :-P + nawiew 80mm. Sprawdz mosfety jak nie masz na nich radiatorow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Chodzi o Zalmanka?Też nad tym myślałem...Mógłbyś dać fotke jak to jest zamontowane/wygięte? Na mosfetach nie mam radiatorków, może to jest przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...