JAMOCHŁONIK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 wiec problem wyglada tak , niezaleznie od tego czy torrent ma 100 seedów czy 1-2 predkośc sciagania mam taka sama ... czyli magiczne 0,2Kb czasem 2Kb , i tak potrafi być bez przerwy , czesto zostawiam bitcometa właczonego na noc , wstaje a tam z 4gb pobrano 1 czy 2% - to juz lekka przesada :( nie wiem czym to jest spowodowane ... napewno nie jest to sprawa oprogramowania poniewaz mialem tak samo na czystym sytsemie , nawet na laptopie swojego czasu (jakies pół roku temu) znajomy mówi ze provider moze blokowac porty - ale wtedy to chyba by w ogóle sie nie ruszyło z miejsca :( moze ktos z was mial podobny problem ? PS. czasem ale to bardzo zadko trafiaja mi sie torrenty które lecą po 120 czy 200kB ale to sa malutkie pliki po kilka do kilkunastu Mb - ale i tak , taką predkosc uwazam za szczęscie bo to sie zdarza bardzo rzadko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Ktoś zaraz Ci pomoże ale spytam Ale czy jak ty zasysasz to czy w tym czasie ktoś zasysa od ciebie. Nie miałem okazji używać torrent. Pytam teoretycznie, bo może się skuszę. Ja używam innego programu, Aaaa i chyba powinieneś dodać jakie masz łącze Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAMOCHŁONIK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) no sciaga - ja udostepniam zgodnie z cała filozofia p2p he he :P dziele sie plikami - tak wypada , aczkolwiek upload nie przewyzsza 10kB/s , czasem nawet wyłaczam go na jakis czas by zobaczyc czy transfer nie skoczy , uzywalem juz chyba wszytskich klientów bittorrent , aktualnie Bitcometa , łacze mam 3mbit - 4mbit po 00:00 do 6 rano wiec teorytycznie powinienem Sciagac nawet 450kB/s - a tu kicha , płace za łacze ktore moge wykorzystywac tylko na częśc z dostepnych sposobów :( jesli nie znajde rozwiazania - trzeba bedzie sie przejśc do admina , acha i jeszcze dodam ze łaccze mam 3mbit/348kb bodajże - moze tak mały upload poprostu w jakis sposob przeszkadza :( Edytowane 11 Grudnia 2006 przez JAMOCHŁONIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Widzę, że nikt nie odpowiedział no to się popytam Ale jak zasysasz, np. sterowniki czy coś tam to transfer wygląda dobrze czy też słabo. Używasz Netlimiter –a. pytam bo on ładnie pokazuje co się łączy z netem i być może coś pożera transfer. U kumpla, co jakiś czas resetuje modem, bo też czasami są jaja tylko, że wszystko słabo chodzi. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAMOCHŁONIK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 to czy sciagam szybko czy wolno to w moim mniemaniu zalezy od szczescia :P ale najczesciej sa to pliki ważace 10-30Mb , nieuzywam w czasie sciagania nawet firewalla ani antywirusa :P i raczej nic nie pozera bo z www sciagac czasem max predkoscią nawet :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Masz zewnętrzny adres IP?? Nie skońcył ci się limit w Neostradzie?? Zmieniałeś limity prędkości pobierania?? Wybrałeś w menu kontekstowym danego zadania żeby wykorzystywał maxymalną przepustowość łącza (PPM na zadanie | Wykorzystanie łącza | Wysokie)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAMOCHŁONIK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 mam zewnetrzny IP niemam Neo limity mam , pobieranie- max , wysyłanie - 10kB/s tak ustawilem wszystko na max - wykorzystanie łacza max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 To nie mam pomysłu. Z kąd masz neta?? Może usługodawca blokuje po prostu działanie P2P. Masz jakiś firewall?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 w8 ale skoro masz sewnetrzne IP o uslugodawca nie powinien miec prawa wstawiac ci nata do tego... bo albo przekierowywujesz czaly ruch przychodzacy albo tylko porty jak porty to przez nata jak masz zewnetrzne to nie powinienes miec nic zblokowane.. przejze czy przypadkiem wogole jest mozliwosc filtrowania pakietow przy zew ip ale zakladajac ze firewall ma accept related i established co zreszta nei ma nic do gadania nie powinno ci nic blokowac.. sprawdz czy stawiajac serwer ftp na jakims wysokim porcie mozna sie z toba polaczyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 wiec problem wyglada tak , niezaleznie od tego czy torrent ma 100 seedów czy 1-2 predkośc sciagania mam taka sama ... czyli magiczne 0,2Kb czasem 2Kb , i tak potrafi być bez przerwy , czesto zostawiam bitcometa właczonego na noc , wstaje a tam z 4gb pobrano 1 czy 2% - to juz lekka przesada :( nie wiem czym to jest spowodowane ... napewno nie jest to sprawa oprogramowania poniewaz mialem tak samo na czystym sytsemie , nawet na laptopie swojego czasu (jakies pół roku temu) znajomy mówi ze provider moze blokowac porty - ale wtedy to chyba by w ogóle sie nie ruszyło z miejsca :( moze ktos z was mial podobny problem ? PS. czasem ale to bardzo zadko trafiaja mi sie torrenty które lecą po 120 czy 200kB ale to sa malutkie pliki po kilka do kilkunastu Mb - ale i tak , taką predkosc uwazam za szczęscie bo to sie zdarza bardzo rzadko Masz w domu router?? Jeśli tak to czy przekierowałeś port ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...