McBenner Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 reed, zgadzam sie, ten blok nie dojsc, ze nie jest z miedzy, to jego konstrukcja pozostawia wiele do zyczenia. A tak ogolnie to powiem, ze jak dla mnie chlodzenie dysku jest jakims zboczeniem, i tak sie zepsuje predzej czy pozniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 (...)A tak ogolnie to powiem, ze jak dla mnie chlodzenie dysku jest jakims zboczeniem, i tak sie zepsuje predzej czy pozniej. zauwaz, ze chłodzony twardy dysk mozesz izolować akustycznie (np owijając gąbką) bez strachu, ze padnie on w skutek przegrzania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 dokladnie, ja mam w takiej izolacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evendim Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 [...] Chwilowo mam chlodzenie tylko na athlonie, hdd i psu woda, radeon sobie z pasywnym @ ok. 40C biega i jest mu dobrze z tym, jest dosc wydajny do cs'a bez o/c [...] moglbys cos wiecej napisac o chlodzeniu wodnym psu?. jak je zrobiles? czy zamiast radiatorow dales bloki wodne i do nich przykreciles tranzystory mocy czy tez przymocowales bloki do tych aluminiowych radiatorow? Jak zrobiles bloki - frezowane czy jakies domowej roboty ( wiem niektorzy maja "domowy" dostep do frezarki, ja nie). oryginalne aluminiowe radiatory sa uziemnione i tylko wykonalem blok ktory sie o nie opieral przez warstwe pasty termoprzewodzacej, blok to miedziana plytka z przylutowana do niej rurka ;) A mosfety w tym psu rozgrzewaja sie do ~34C przy naprawde sporym obciazeniu, ona takiego athlona 800 wciaga nosem i moze swobodnie bez wentylka i wody pracowac ok, czyli pomysl dosc prosty i jak widac skuteczny - ja wlasnie nad czyms takim myslalem. bo kiedys widzialem jak to zrobili kolesie tutaj: http://www.zerofanzone.co.uk/content.asp?r...rmax550w&page=1 i jak dla mnie to kosmos absolutny - no ale oni maja dostep do frezarki. ... moze swobodnie bez wentylka i wody pracowacznaczy chcesz powiedziec ze przez ten blok przy malym obciazeniu jakim dla PSU jest Athlon 800 nie plynie woda a blok jedynie zwieksza powierzchnie radiatora - czy tez czegos nie zrozumialem? I jeszcze jedno jesli PSU nie grzeje sie mocno to rozumiem ze nic nie stoi na przeszkodzie zeby w obwod chlodzenia wlaczyc jeszcze szeregowo blok chlodzacy HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 eee, tego... evendim - w ktorym etapie produkcji tego chłodzenie (do ktorego dałeś linak) goście uzywają frezarki? bo ja tam widziałem tylko brzeszczot i palnik... wg mnie uzywali jeszcze wiertary, ale to akurat nie problem zorganizowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider__WAWA Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 no ale oni maja dostep do frezarki. Dostęp może i mają ale do produkcji tego cacka to oni frezarki nie uzywali... bo i po co.. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evendim Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 eee, tego... evendim - w ktorym etapie produkcji tego chłodzenie (do ktorego dałeś linak) goście uzywają frezarki? bo ja tam widziałem tylko brzeszczot i palnik... wg mnie uzywali jeszcze wiertary, ale to akurat nie problem zorganizowac. fakt cos mi sie pojordolilo :oops: . na swojej stronie glownej chwala sie ze maja frezarke i tak jakos mi sie skojarzylo ze peweni jej uzywaja do wszystkiego. Ale rzeczywiscie na zdjeciach widac ze robia otwory wiertarka i tna brzeszczotem. Tak sie wlasnie zastanawialem czemu im z frezarki taki krzywulec wyszedl ale pomyslalem ze moze byli troche "wczorajsci" czy cus. Ale teraz widze ze to byl brzeszczot - szczegolnei ze takiej wielkiej plyty to nijak nie idzie w tej ich frezarce zamocowac :). jeszcze raz - moj blad - tak to jest jak sie nia szczegoly na zdjeciach nie zwraca uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...