Skocz do zawartości
Gość Bio

Necik Przestał Działać :-/

Rekomendowane odpowiedzi

Piszę z awaryjnego bo tylko tak mi działa net... jak uruchomię normalnie to net nie działa :-/ u mnie w sieci wszystko konfiguruje się automatycznie, byli "serwisanci" podłączyli swojego lapka im net działał... jakie usługi albo coś może odpowiadać za działanie neta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tja po reinstallu no naprawdę... nie dało się wymyślić nic lepszego?

ok dowiedziałem się czegoś ciekawego. w programie ScanLan

w Awaryjnym ScanLan pokazuje mi poprawne wew. IP

w normlnym już nie :-/

próbowałem podmienić w rejestrze to co się zmieniło

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\{4CA203F0-8308-4137-8A09-A71AB442BFFC}\Parameters\Tcpip][HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\{4CA203F0-8308-4137-8A09-A71AB442BFFC}][HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\{4CA203F0-8308-4137-8A09-A71AB442BFFC}\Parameters\Tcpip][HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\{4CA203F0-8308-4137-8A09-A71AB442BFFC}]
jest jakiś program, który sprawdzi mi co za program albo coś zmienia te rejestry?

EDIT:

problem rozwiązany. Wyszło na to że Sygate Personal Firewall rozwalił trochę system... uninstall i wszystko działa :]

Edytowane przez Bio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak :] usunąłem SPF i necik zaczął działać :] po za tym jak na necie poszukałem to trochę osób było, które miały taki objaw :] i to właśnie albo przez Firewall Pandy albo SPF :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi