Gość Bio Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Piszę z awaryjnego bo tylko tak mi działa net... jak uruchomię normalnie to net nie działa :-/ u mnie w sieci wszystko konfiguruje się automatycznie, byli "serwisanci" podłączyli swojego lapka im net działał... jakie usługi albo coś może odpowiadać za działanie neta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Moze system zasyfiony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) tja po reinstallu no naprawdę... nie dało się wymyślić nic lepszego? ok dowiedziałem się czegoś ciekawego. w programie ScanLan w Awaryjnym ScanLan pokazuje mi poprawne wew. IP w normlnym już nie :-/ próbowałem podmienić w rejestrze to co się zmieniło [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\{4CA203F0-8308-4137-8A09-A71AB442BFFC}\Parameters\Tcpip][HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\{4CA203F0-8308-4137-8A09-A71AB442BFFC}][HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\{4CA203F0-8308-4137-8A09-A71AB442BFFC}\Parameters\Tcpip][HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\{4CA203F0-8308-4137-8A09-A71AB442BFFC}]jest jakiś program, który sprawdzi mi co za program albo coś zmienia te rejestry? EDIT: problem rozwiązany. Wyszło na to że Sygate Personal Firewall rozwalił trochę system... uninstall i wszystko działa :] Edytowane 14 Grudnia 2006 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 problem rozwiązany. Wyszło na to że Sygate Personal Firewall rozwalił trochę system... uninstall i wszystko działa :]Jesteś pewien, że to SPF, a nie sterownik SCSI od wirtualnego napędu ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 tak :] usunąłem SPF i necik zaczął działać :] po za tym jak na necie poszukałem to trochę osób było, które miały taki objaw :] i to właśnie albo przez Firewall Pandy albo SPF :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Po prostu mi się zdarzyło parę razy mieć konflikt SPF ze sterownikiem Daemon Tools. Tryb awaryjny - sterownik nie ładowany i było OK. Swoją drogą czy SPF współpracuje już z Kasperskim 6 ? Czy nadal się gryzą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 tja po reinstallu no naprawdę... nie dało się wymyślić nic lepszego?A gdzie napisałeś, że wgrałeś windowsa od nowa? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 a po co wyskakujesz skoro problem rozwiązany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...