Dziuby Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Pełna galeria zdjęć Właśnie dziś został wmurowany kamień węgielny pod nowego, a raczej powtarzanego moda MidiTower - TIR-2 Zadacie pytanie po co robić identyczny mod ?, Odpowiadam na handel. Co prawda brak mi jeszcze większości materiałów, ale z tego co mam można już zacząć pracę. Priorytet w tym modzie to wykończenie Żeby nie było że wciskam lipę będę go robił na Waszych oczach. FOTO 2006-12-14 Obudowa kupiona za 40 zł Pracę zacząłem, od panela przedniego, czyli od tyłu naczepy. W poprzednim modzie popełniłem na tym etapie kilka błędów. Głównie chodziło na dobrym dopasowaniu elementów. Wszystkie łączenia będą lutowane Wyginanie blachy pod panel przedni (Tą samą technologią będę wyginał wszystkie potrzebne elementy) Pasowanie panela Następny etap to drzwiczki, które będą mocowane zaraz pod flopem (brak zawiasów) Edet 200612-15 Dziś zrobiłem drzwiczki, Zrobiłem drzwiczki i już mam jedną część do poprawy FOTO Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 mody się nie sprzedają, szkoda czasu i pracy jak tylko for sale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Sprzedać to sprzedam, pierwszy TIR poszedł to i ten pójdzie. ale mi nie chodzi jakiś wielki zysk. Lubię coś robić, więc robię, hobby to hobby. :D Edytowane 14 Grudnia 2006 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 true :).. tylko może nikt nie będzie chciał kupić drugiego takiego na świecie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 :D :D :D może - to go sprzedam po kosztach i zacznę robić nastepnego moda. A dlaczego robię mody, które mi są nie potrzebne? Bo mam czas, robotę mam w domu siedzę na telefonie do 17.00-18.00 i już zajoba dostaje siedząc w fotelu przed kompem. Dla mnie robienie modów to odpoczynek, psychicznie się odprężam, przebieram się w ciuchy robocze, biorę telefon i idę do garażu i tam sobie dłubie i jestem bardzo zadowolony, :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Proszę mnie nie karać za podwójny post, temat musi wypłynąć na wierzch Dziś dokończyłem drzwiczki z ogranicznikami, powoli szykuję panel do lutowania. Prowadnice umieściłem w pudełku po cedeku, w środek wstawię … zobaczę co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero700 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 ta klapka jakoś kojarzy mnie się z takimi tackami na kubki i drugie śniadanko jakie montowane są autobusach ;] ale ogólnie.. za mały postęp moda, coby cokolwiek ocaniać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) No tak nie ma, co oceniać. Śruby były śrub nima. Pierwsze lutowanie wyszło mi całkiem owszem Szlifowanie pozostałych śrub, szpachla, szlifowanie szpachli i panel prawie gotowy. Postaram się zrobić to jutro, tak myślę. :D EDIT 2006-12-22 Zająłem się górą obudowy, w której wyciąłem miejsce na wentylatory i zamiast tradycyjnych grilów wlutowałem stalową siateczkę ze starych głośników. Tak jak pisałem wyżej żadnych widocznych śrub nie ma Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 no fakt w głośnikach jest taka siatka a ja chciałem z siatki ściernej robić;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) wiatraki to chyba swoje godziny już wylatały :lol: :D Edytowane 14 Stycznia 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 wiatraki to chyba swoje godziny już wylatały :lol: :D bo wiesz w zasilaczach Codegena to jedynie wytrzymałe są wiatraki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Odświeżam Koła z foteli Długo myślałem jak zrobić koła żeby uniknąć ręcznego wycinania malowania, całej drobiazgowej kosmetyki jak na tym przykładzie i wpadłem na genialny pomysł, zobaczcie sami. Kupiłem srebrne badziewiarskie gałki od szuflad z kołnierzem. Kołnierz miał proporcjonalne wymiary żeby zrobić z niego felgę, może na zdjęciach tego nie widać ale wyszło kapitalnie jestem bardzo zadowolony. :D :D Mod nabrał tępa za kilka dni dodam fotki z dalszych prac :D Edytowane 10 Lutego 2007 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 no tak.... ale wszystkie koła skrętne? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Oooooooooo RadeX :D Witam witam starego wyjadacza modów Zrobiłem zdjęcia za dnia, w morde zajebiście wyszły te koła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Kupiłem srebrne badziewiarskie gałki od szuflad z kołnierzem. Kołnierz miał proporcjonalne wymiary żeby zrobić z niego felgę, może na zdjęciach tego nie widać ale wyszło kapitalnie jestem bardzo zadowolony. :D :D no i to mi się podoba... przykład nadawania użyteczności zgoła nieprzydatnym rzeczom... :) poodbnie jak gałki wolumacyjne z zatyczek dezodorantów... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) no i to mi się podoba... przykład nadawania użyteczności zgoła nieprzydatnym rzeczom... :) poodbnie jak gałki wolumacyjne z zatyczek dezodorantów... :D Dobra myśl (gałki) o tym nie pomyślałem, a na pewno wykorzystam :D Edit 2007-02-14 Fotki niżej prawie nic nie wnoszą, bo słabo widać, ale elementy obudowy zostały po lutowane i wyszlifowane. Starałem się wszystkie nie równości wyrównać, co mi się nawet udało. (lutowanie powoduje lekkie odkształcanie blachy) Następny etap to kupienie formatki na podstawę naczepy, doczepienie kół oraz obudowy. Od tego momentu tir zacznie nabierać kształtu Na zdjęciach widać przymiarki do mojego loga. Mody robić potrafię z grafiką już dużo gorzej, może ktoś by mi pomógł zrobić ładne logo. Odpowiednie elementy graficzne mogę wysłać. W zamian wytnę otwór na okno w komputerze :D Edytowane 14 Lutego 2007 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Odświeżam Proszę bez kar z wiadomej przyczyny Modzik zaczyna przypominać TIR –a W tle widać graty które będą potrzebne w dalszej części pracy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 kurde Dziuby.. znów jakieś to wysokie nieproporcjonalnie :). Logotyp popraw, bo jakiś taki niewidoczno-widoczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 masz dobry warsztat Dziuby - i jeszcze lepsze pomysły podoba mnie się po całości i czekam co dalej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 O proporcjach nie ma mowy, myślałem nad tym, ale to nie możliwe. A to mój warsztat o ile można to warsztatem nazwać duże zdjęcia Sprzątane było w lato :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 he he pisząc warsztat miałem na myśli szeroko pojęte zdolności manualne - dobry modder to i żydowskim włosem obudowę równo poharata :] swoją drogą spoko że rzuciłeś foty "warsztatu" - fajnie wiedzieć jak inni pracują kibla Ci zazdroszczę - ja muszę gonić z garażu do domu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 choć sranie w garażu.. gdzie każdy może wejść... nie należy raczej, do zadań niestresogennych :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Gdzie Wy tam kibel widzicie? Ja tylko umywalke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 może wydedukowali ;] poza tym dobry warsztat musi mieć kibel żeby się od moda nie odrywać na zbyt długo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 na kiblu się dobrze myśli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 panowie zeszliśmy na temat fekalny a na dodatek postojebstwo bo zaśmiecamy Dziubemu temat :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 na kiblu się dobrze myśli...Tu żeś trafił, dużo rozwiązań przemyślałem na kiblu patrząc na moda :lol2: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 no ba.. przesz ja symultanicznie z kimśtam wymyśliłem na kiblu katode żelową :D... dobra dość pitolenia.. robota czeka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Po długiej przerwie robota ruszyła Dużo myślałem jak zrobić podstawkę na zasilacz żeby na łączeniach było jak najmniej śrub. Jak zrobiłem oprawki na diody pokażę później Podstawa w sporej części ukończona teraz praca poleci migiem. Trochę kłopotu będę miał z czapką nad zasilaczem bo do końca nie wiem z czego ją zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascamel Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Po długiej przerwie robota ruszyła (...) Podstawa w sporej części ukończona teraz praca poleci migiem. Trochę kłopotu będę miał z czapką nad zasilaczem bo do końca nie wiem z czego ją zrobić ja bym zrobił szkielecik z drewna, wypelnił jakaś pianka, potem zywica na wierzch, i wydłubać piankę :), chociaz moze ktoś zna łatwiejszy sposób by nie dłubać sie w piance... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...