Swieżak Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Mam taki oto problem: gdy coś ściągam na przykład jakiś większy plik to po jakimś czasie przerywa. Po prostu w internet explorer 6 i mozilla firefox 2.0 zatrzymuje sie sciąganie a w programie do przyśpieszania ściągania też tak przerywa ale moge wznowić lecz po jakimś czasie znowu sie tak robi. Co może być przyczyną tego? Wczoraj tego nie miałem. Pojabił się ten problem gdy dziśiej zainstalowałem windowsa xp od nowa. Proszę pomóżcie mi zrobić coś z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProtectorPL Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Mnie zrywało połączenie co kilka minut (na modemach TPsy), kupiłem router i stabilność jest praktycznie 100% (0 zerwanych połączeń). Sprawdź jakie masz wartości margin i attenuation w statystykach modemu, jeśli margin dochodzi do 6 (im więcej tym lepiej) a attenuation do 50 (im mniej tym lepiej) to masz słabą jakościowo linię, co prawdopodobnie skutkuje zrywaniem połączenia. Moje margin to 14 a attenuation 53. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Hehe a widzisz gdzies, zeby kolega mial neostrade? :) Ja mialem podobny problem przy zbyt wysokim FSB dla szyny PCI(dysk mi chyba nie wyrabiał). Demko NFSU2 sciagalem 3 razy - najpierw 30%, potem 60%, a potem zeszlo juz cale. Potem w BIOSie okazalo sie to, co sie okazalo:) Zjazd z FSB PCI na 33Mhz pomogl. Zobacz, czy u Ciebie nie jest to przyczyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...