Skocz do zawartości
MeHow

Bazy Danych Oraz Aplikacja Do Budowy Aplikacji ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki w miare duzy problem.

Otoz musze zbudowac sobie baze danych, umiescic cos w niej i potem odwolywac sie do tego za pomoca mojej wlasnej aplikacji. Problem zamodelowania bazy nie jest tutaj istotny, bo to raczej mi sie uda. Pytanie jest nastepujace, czy znacie jakas w miare prosta baze danych i aplikacje ja obslugujaca, w ktorej moglbym wyklikac w prosty sposob swoja aplikacje, ktora bedzie cos dodawac do bazy danych, wyswietlac itp. Probowalem Oracle'a i jego designera, ale po postawieniu bazy, stworzeniu repozytorium, nie udalo mi sie zbudowac zadnej prostej aplikacji, po prostu koszmar. Tak wiec, co mi mozecie zaproponowac? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam taki w miare duzy problem.

Otoz musze zbudowac sobie baze danych, umiescic cos w niej i potem odwolywac sie do tego za pomoca mojej wlasnej aplikacji

VS 2005 i kontrolki ADO.NET baza danych PostgreSQL/MySQL/MSSQLServer

A baz klikania to można odwołać się za pomocą JDBC i Javy , pakujesz komendy SQLa do stringa a potem je przesyłasz i tyle .

PS: Oracle to chyba najbradziej skomplikowana baza danych na świecie

Edytowane przez Haquim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

......

PS: Oracle to chyba najbradziej skomplikowana baza danych na świecie

Skomplikowany może i jest, ale jak poznasz oferuje pełno możliwości. Więc może i Oracle jest najbardzie skomplikowną bazą (chciaż pewnie nie słyszałeś i nie widziałeś DB2 ;)) ale jedną z najpopularniejszych i najbardziej znanych, czyli warto znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Haqiumem. w VS .Net szybko to wyklikasz.

A co do baz to możesz spróbować MySQL i programik TOAD for MySQL, albo PostgreSQL i jest chyba coś takiego jak psqladmin.

Chociaż pod VS najłatwiej będzie chyba jednak z M$ SQL Serverem. Jest w wersji express za free, tak samo Management Studio.

Edytowane przez The_Structor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi