tomek3232 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Jak włączyć obsługę programów dosowych w windows xp. Ostatnio chciałem odpalić turbo pascala i klapa program się nie odpala. Powodem tego jest prawdopodobnie wyłączona obsługa programów dosowych w xp, podejrzewam ze zrobił to jakiś programik do optymalizacji systemu (gamexp czy coś takiego, a ja oczywiście zapomniałem zachować pliku z poprzednimi ustawieniami) Wiem ze jakoś można to włączyć lub wyłączyć, gdzieś się z tym spotkałem ale nie mogę znależć (nawet nie pamiętam czy robiło się to w rejestrze czy usługach, a może jeszcze gdzie indziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 niektore rzeczy sie nie uruchomia pod winXP, ale dosbox da rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek3232 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Nie, nie o to chodzi wcześniej turbo pascal chodził idealnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...