Skocz do zawartości
Slayer

Problem z flashowaniem karty ATI

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawia mi się komunikat, że bios nie jest do tej karty. Jakie powinno być polecenie, żeby to pominąć?

zastosowałem

atiflash -p nazwa_biosu.bin

oczywiście, wszystko było na dyskietce- co jest? :(

PS- chodzi o przeróbkę 8500 na 9100. Zastosowałem najnoszego atiflashera tworzącego dyskietkę startową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spotkałem się z tym przy mojej karcie , ale nie znalazłem sposobu ominięcia tego feleru . Spośród 5 biosów jeden nie pasował .

Jedyne wyjście - nic na siłe , tylko bios innego producenta (w moim wypadku problem sprawił Sapphire , a His , Gigabyte , Mint i Hercules wchodziły elegancko)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe....no, był strach- poradziłem sobie :) Spanikowałem, bo nie raz już flashowałem karty grafiki :D W kazdym razie - ten bios z pliku, który tworzy dyskietkę startową i menu, ni chu chu nie pasuje do mojej karty ( Xelo). No, ale przynajmniej podkręcony bios wżuciłem Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na marginesie- jakimi biosami flashowaliście swoje Radeony ?

PS- najprostrzy sposób na flash zrąbanej karty grafiki nawet bez karty PCI- robimy dyskietję przez Radeon9100Flashv11a.exe , podmieniamy bios z literką pal np. 250p.bin oryginalnym lub innym- odpalamy kompa przez tą dyskietkę i wciskamy po kolejii :

3

1

1

Y

2

I to wszystko :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...