Slayer Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Pojawia mi się komunikat, że bios nie jest do tej karty. Jakie powinno być polecenie, żeby to pominąć? zastosowałem atiflash -p nazwa_biosu.bin oczywiście, wszystko było na dyskietce- co jest? :( PS- chodzi o przeróbkę 8500 na 9100. Zastosowałem najnoszego atiflashera tworzącego dyskietkę startową. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 spotkałem się z tym przy mojej karcie , ale nie znalazłem sposobu ominięcia tego feleru . Spośród 5 biosów jeden nie pasował . Jedyne wyjście - nic na siłe , tylko bios innego producenta (w moim wypadku problem sprawił Sapphire , a His , Gigabyte , Mint i Hercules wchodziły elegancko) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Ratujcie! Wgrałem bios z dyskietki 250/250 i mam zszatkowany obraz!!!! Jadę na PCI, mam oryginalny bios- co po kolejii robić?!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Ratujcie! Wgrałem bios z dyskietki 250/250 i mam zszatkowany obraz!!!! Jadę na PCI, mam oryginalny bios- co po kolejii robić?!!! http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19647 proszę bardzo... :mrgreen: pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Hehe....no, był strach- poradziłem sobie :) Spanikowałem, bo nie raz już flashowałem karty grafiki :D W kazdym razie - ten bios z pliku, który tworzy dyskietkę startową i menu, ni chu chu nie pasuje do mojej karty ( Xelo). No, ale przynajmniej podkręcony bios wżuciłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 A tak na marginesie- jakimi biosami flashowaliście swoje Radeony ? PS- najprostrzy sposób na flash zrąbanej karty grafiki nawet bez karty PCI- robimy dyskietję przez Radeon9100Flashv11a.exe , podmieniamy bios z literką pal np. 250p.bin oryginalnym lub innym- odpalamy kompa przez tą dyskietkę i wciskamy po kolejii : 3 1 1 Y 2 I to wszystko :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...