Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wielki problem z odczytem dvd w liteon combo cob-5k5216,po prostu gdy włoże do niego płytke dvd nie widzi jej w sumie to prubuje coś odczytać ale nie da rady,ale gdy włoże zwykłą płyte cd to ją odczytuje bez problemowo.

Czy to może być zakurzony laser,mi wydaje się że tak ale czy napędy które posiadają dvd i cd mająw takim razie dwa lasery do odczytywania no bo jeśli zepsuło mi się tylko odczytywanie płyt dvd to hyba tak, możliwe jest bardzo że się zakurzyło bo niie używałem go już jakiś czas.

Próbowałem zmienić zworki bo tak mi powiedzieli w sklepie w którym go kupiłem, szkoda że mi się gwarancja skońzyła, wymieniałem go chyba ze dwa albo i trzy razy i dawali mi zawsze nowy cd-rom i gwarancje ale nie ostatnim razem.

Może wystarczy kupić zwykłą płyte czyszczącą laser i może to pomoże.Nie mam pojęcie, nowego nie kupie bo mam wydatki chyba że za jakiś rok lub dwa jak stanieje.

POMÓŻCIE MI PROSZE WAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz spróbować go wyczyścić, ale rób to ręcznie. Te płyty czyszczące są nic nie warte. Zworki nic tu nie mają do rzeczy, głupotę tylko strzelili ci w sklepie. Co do kupna nowego napędu naprawdę nie dasz rady wydać 120zł na wypalarkę DVD od LG??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi