kurczakin Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 witam mam od wczoraj sprawnego cusl2-c posadziłem na niej celka tualatina 1466 (11*133) :D na bx modzie i działa tak sobie 100% stabilnie w temperaturze 43-47*C na standardowym (prawie) napięciu ale niestety po przesiadce ze starego tuv4x nie obyło się bez ofiar płyta nie lubi wszystkich kości ramu a raczej lubi tylko jedną a inne jej sie nie podobają wkładałem różne kości od 64mb pc 100 (dwustronna) do 256 pc 133 (lubi tylko dwustronną) mam 2 kości spectek 256mb jedna jest dwustronna druga jednostronna niezależnie od banku do którego włoże obie działa tylko dwustronna sprawdzałem everestem co sie dzieje i everest widzi obydwie kości ale tylko jedna jest zaliczona jako ram druga sie kurzy :/ mam biosa standardowego 1003 prosto z fabryki :] moje pytanie jest następjące czy jak zmienie biosa na najnowszy to będe mieć możliwość użycia obu kości ? czy ktoś kto ma cuslke miał podobne problemy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 jaci powiem ze w mom cusl2-c byly problemy jak wkladalem 2 kosci i jedna byla na 100 a druga na 133, i jeszcze mialem problem jak wkladalem 1 kosc dwustronna a druga jednostronna(ale nie ze wszystkimi kosciami) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczakin Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 no dobra sprawdziłem bios ten najnowszy ze strony asusa 1009 i on jest jakiś lipny nie ma w nim zmiany napięcia i jedyne co sie zmieniło na plus to że wykryło celka jako p3 a nie p2 :D wiec wróciłem do starszego tak nawiasem czy do cuslek nie było jakiś nowszych biosów gdzieś w necie widziałem chyba nawet 1013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 beta 1014 najnowszy dostepny na stronie asusa ale tu rzecz na pewno nie tkwi w biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczakin Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 zarzuć linka bo ja jak zwykle prędzej rozwale klawiature niż coś znajde :D ja dokopałem sie tej dziewiątki w dziale download/motherbords/socket370/cusl2-c i tam napisali że to wersja ostateczna :| a tu 14 :P nie wiesz czy w tym biosku będzie vcore bo jakoś w 9 nie było :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 jest bo mam w swoim cusl2-c regulacja vcore dziala nie wiem moze wycofali ta wersje a linka ci niepodam bo korzystam z netu pzez gprs(3gr za 100kB)najwyzej po niedzieli zgram ze swojego i ci wrzuce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 jednak wycofali ta wersje biosu jak chcesz to zgram ci z mojego cusl2-c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczakin Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 wycofali hm :/ to może znajdą sie same mikrokody bo bios chyba supporyu sprzetu nie wprowadzi a sam bios wielki nie jest jeśli można to wyślij mi na maila kuraxxl@wp.pl zobaczymy czy cos mi pomoże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 a jednak jest na stronie asusa http://support.asus.com/download/download....SLanguage=en-us wybierasz motherboard/Socket370/Cusl2-c i potem przechodzisz w zakladke ALL tam znajdziesz 1014.001 beta to to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...