Tomek.czwa Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Witam przed dołożeniem pamięci miałem 2x512 ddr geil cl 2.5 dokupiłem 512 z allegro ale komputer zaczął się wieszać więc wyjąłem tą 512 i kupiłem w sklepie komputer pochodził trochę dobrze ale się zawieszał więc włożyłem wszystkie pamięci i to samo. Przetestowałem pamięci memtest86 i wykrył mi 4 błędy w 7 teście wyjołem wszytkie pamięci i testowałem pojedyńczon i nie było żadnych błędów. CO z tym zrobić?? Wszystkie pamięci tej samej firmy o tych samych parametrach. I czasami się nie chce włączyć i stoi w miejscu tam gdzie wykrywa kartę graficzną i tylko reset. Edytowane 21 Grudnia 2006 przez Tomek.czwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Moze probuje isc w dualach, ale nie moga bo sie wtedy bledy robia :) nie wiem tak mi przyszlo do glowy skoro osobno dzialaja a wspolnie nie chca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radioram 89'8 fm Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 może to kwestia timingów albo napięcia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Wszystko nastawione standardowo timingi 2.5 taktowania też standardowe. Nastawiłem na 333 było tak samo. Wyłączyłem dual to samo. W grach jak się zawiesza obraz zamarza i jest taki cieniutki ciągły dzwięk piiii. Edytowane 21 Grudnia 2006 przez Tomek.czwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Tomek.czwa napisał(a): Wszystko nastawione standardowo timingi 2.5 taktowania też standardowe. Nastawiłem na 333 było tak samo. Wyłączyłem dual to samo. W grach jak się zawiesza obraz zamarza i jest taki cieniutki ciągły dzwięk piiii.Posprawdzaj pamięci programem CPU- oraz everest- chodzi o to ilu stronne(rows) są głównie, i czy maja takie same timingi. Jeżeli wszystkie są podobne, dwustronne- to sprawdź czy kontroler płyty jest w stanie obsłużyć 4 dwustronne kości, z tym bywają problemy... Może tez nie przestawia się na 2T (bo przy 4 dwustronnych to już raczej inaczej nie da rady) poza tym jeżeli oddzielnie działają, to sprawdź czy masz sprawne wszystkie sloty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...