Skocz do zawartości
Tomek.czwa

Problem Po Dołożeniu Pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przed dołożeniem pamięci miałem 2x512 ddr geil cl 2.5 dokupiłem 512 z allegro ale komputer zaczął się wieszać więc wyjąłem tą 512 i kupiłem w sklepie komputer pochodził trochę dobrze ale się zawieszał więc włożyłem wszystkie pamięci i to samo. Przetestowałem pamięci memtest86 i wykrył mi 4 błędy w 7 teście wyjołem wszytkie pamięci i testowałem pojedyńczon i nie było żadnych błędów. CO z tym zrobić?? Wszystkie pamięci tej samej firmy o tych samych parametrach. I czasami się nie chce włączyć i stoi w miejscu tam gdzie wykrywa kartę graficzną i tylko reset.

Edytowane przez Tomek.czwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko nastawione standardowo timingi 2.5 taktowania też standardowe. Nastawiłem na 333 było tak samo. Wyłączyłem dual to samo. W grach jak się zawiesza obraz zamarza i jest taki cieniutki ciągły dzwięk piiii.

Edytowane przez Tomek.czwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek.czwa napisał(a):

Wszystko nastawione standardowo timingi 2.5 taktowania też standardowe. Nastawiłem na 333 było tak samo. Wyłączyłem dual to samo. W grach jak się zawiesza obraz zamarza i jest taki cieniutki ciągły dzwięk piiii.

Posprawdzaj pamięci programem CPU- oraz everest- chodzi o to ilu stronne(rows) są głównie, i czy maja takie same timingi.

Jeżeli wszystkie są podobne, dwustronne- to sprawdź czy kontroler płyty jest w stanie obsłużyć 4 dwustronne kości, z tym bywają problemy...

Może tez nie przestawia się na 2T (bo przy 4 dwustronnych to już raczej inaczej nie da rady)

poza tym jeżeli oddzielnie działają, to sprawdź czy masz sprawne wszystkie sloty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi